Dalaman/Dalyan


Dalyan og Dalaman er i utgangspunktet jorbruksområder og har byene sine liggende noen kilometer fra kysten. Det kan fortsatt minne litt om et slags tyrkisk Toscana når du kjører blant jorder, bondegårder og vinranker. Kystlinjen i seg selv er heller ikke så utbygget i disse områdene som på andre steder av rivieraen. Masseturismen har ikke satt inn for fullt her ennå, og flere naturreservater har gjort at den tyrkiske stat har sett sitt snitt til å begrense noe av utviklingen.

Skilpaddene kan veie opp til 130 kilo. Vis mer


Unik natur

Her finner du likevel noen av de mest omtalte termiske badene i Tyrkia og verden, som visstnok har en meget god helsebringende effekt for reumatikere og psoriasispasienter. Er du glad i skilpadder, så er også dette det rette stedet å reise. Iztuzu-stranden i Dalayan er kjent for å være en av veldig få habitater for den truede artenloggerhead turtle.

Varierte tilbud

Saragerme-stranden ligger noen få kilometer fra Dalaman, og er et område med noen få luksushoteller klynget sammen. De er omgitt av store grøntarealer og stranden i seg selv er fin og barnevennlig. Er du ute etter litt mer enn sand og sol, så er en båttur opp Dalayan-elven for å se på ruinene av det antikke Kaunos, en god avveksling.

Liker du mer hvitsnippet moro, så kan du reise til den nærliggende marinaen i småstedet Gocek. Det ligger halvveis til Fethyie og er stedet Bill Gates og den tyrkiske statsministeren stikker innom med luksusjollene sine når de er på ferie i Tyrkia. Bortsett fra den flotte marinaen i grønne omgivelser, har stedet ikke så mye å tilby annet enn villaer til salgs for 10 millioner kroner stykke.

Kongegravene i nærheten av Dalyan er imponerende. Vis mer


Den ene av de store internasjonale flyplassene for charterfuglene ligger i Dalaman. Hit flyr du ofte hvis du skal til de vestlige delene av rivieraen.

Disse selskapene har charterturer til Dalaman/Dalyan: Star Tour og Saga Solreiser.

>> Tilbake til hovedartikkel