Hemsedal Skisenter gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper heiskortet på internett - men ikke ellers. Trysilfjellet Alpin, som i likhet med Hemsedal eies av Skistar, gir imidlertid kveldskjøring inkludert til alle som kjøper dagskort. Foto: SKISTAR
Hemsedal Skisenter gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper heiskortet på internett - men ikke ellers. Trysilfjellet Alpin, som i likhet med Hemsedal eies av Skistar, gir imidlertid kveldskjøring inkludert til alle som kjøper dagskort. Foto: SKISTARVis mer

Dagskort gjelder ikke hele dagen

Det er ikke sikkert du får ikke stå på ski hele dagen selv om du har dagskort i bakken ...

Selv om heisene går til klokka åtte på kvelden, er det ikke sikkert du får kjøre så lenge selv om du har betalt for dagskort i bakken.

I de fleste tilfellene vi har sjekket, må du kjøpe kveldskort i tillegg - med noen hederlige unntak, riktignok.

Ulike løsninger

Det er altså ikke slik at du automatisk får stå på ski hele dagen så lenge skiheisen kjører, selv med dagskort i hånda. Vi har sjekket praksisen rundt dagskort, kveldskort og kveldskjøring hos de største skisentrene i landet, og ser at det er veldig mange ulike måter dette løses på.

Noen gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper for eksempel todagerspass, noen gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper femdagerspass, mens andre kun gir deg kveldskjøringen inkludert dersom du kjøper skipasset via internett.

Dersom du planlegger en skiferie hvor du vil stå mest mulig på ski, kan det lønne seg å sammenlikne hvilke av de alternative skistedene som gir deg lengst tid i bakken for pengene.

- Bonusordning

Vi har sjekket ståa rundt dette temaet hos ti av de største skisentrene i Norge, og som du kan se i oversikten nedenfor så er det kun fire av sentrene som gir deg kveldskjøring inkludert i dagskortet. Seks skisentre har ulike forbehold, som at du får det inkludert dersom du kjøper todagerskort, femdagerskort el.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Anlegget stenger i mellomtiden, så kveldskjøringen er en egen økt, forklarer daglig leder ved Skeikampen Alpinsenter, Alexander Cimarolli.

Skeikampen har kveldskjøring inkludert ved kjøp av skipass med tre dagers varighet eller mer.

- Det er som en bonus; hvis man kjøper mer, får man mer - det blir som en rabatt, sier Cimarolli til DinSide. Vi har heller ikke kveldskjøring hver dag, så med kveldskjøring for eksempel tirsdag og torsdag, er det liten vits i å inkludere det. Jeg tror de fleste alpinsenter som lever spesielt av turister, hvor turistene kommer og bor i tre-fem dager, har det stort sett slik. I anlegg hvor man lever stort sett av lokalbefolkningen, er det dels også andre åpningstider, sier daglig leder Alexander Cimarolli.

Beitostølen Skisenter gir kveldskjøring inkludert dersom man kjøper skipass av fem dagers varighet eller mer, men dagskortet er ikke inkludert kveldskjøring.

- Det er på grunn av prisen at det er slik, kveldskjøringen har en egen pris. Det blir som en rabatt, dersom man kjøper femdagerskort, får man kveldskjøringen inkludert - og det er nettopp for å få folk til å bruke det på kvelden også, sier daglig leder i Beitostølen Skiheiser, Bjørnar Hovi, til DinSide.

Ifølge Forbrukerombudet, er informasjonen om åpningstider og kortets varighe viktig.

- Man har jo en forventning om at det varer ut dagen, men man må forklare hvor lenge det varer, rett og slett. Vi har ikke hatt noen saker på det, men det er jo viktig at man får informasjon om hvor lenge kortet gjelder når man kjøper det. Dersom det ikke er sånn, burde det i alle fall være sånn, sier seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo T. Gjedrem, til DinSide.

Les også: Dette koster heiskortet

Se selv:

Kveldskjøring inkludert i dagskortet:

Trysil:
Kveldskjøring er inkludert i dagskort (varighet en dag eller lenger).
Det er kveldskjøring tirsdag, fredag og søndag fram til kl 20, ellers stenger skisenteret 15.30 eller 16.30, avhengig av sesong.

Hafjell:
Kveldskjøring er inkludert i dagskortet. Kveldskjøring fire dager i uken, til kl 20 eller 19. Ellers stenger heisene kl 16.30.

Tryvann:
Kveldskjøring er inkludert i dagskortet - og du kan kjøre fra kl 10 til kl 22 mandag til fredag, og til kl 17 i helgene.

Kongsberg:
Kveldskjøring er inkludert i prisen - og med dagskort kan du altså kjøre fra 9 til 21.

Kveldskjøring inkludert med diverse forbehold:

Hemsedal:
Kveldskjøring er inkludert dersom du kjøper skipasset via internett. Dersom du kjøper skipasset på stedet, er derimot ikke kveldskjøring inkludert - og du må pakke sammen skiene kl. 15.30 eller 16.30, avhengig av sesong. Kveldskjøring er tirsdag til fredag fra 18 til 21.

Oppdal:
Kveldskjøring er inkludert i prisen for dagskort fra og med to dager. Kjøper du kun dagskort, er altså kveldskjøringen ikke inkludert.

Geilo:
Kveldskjøring er inkludert i skipass med varighet mer enn to dager - men kjøper du altså dagskort, er kveldskjøringen ikke inkludert. Har kveldskjøring til kl 20 fire kvelder i uken i sesongen, ellers stenger heisene 15.30/16.30/17, avhengig av sesong.

Hovden:
Kveldskjøring er inkludert i flerdagerskort fra og med fem dager. Kjøper du altså dagskort, er ikke kveldskjøring inkludert. Kveldskjøring fra en til tre dager i uken, fra 18.30 til 21, avhengig av sesong. Med dagskort må du imidlertid parkere skiene kl 15.30 eller 16.30, avhengig av sesong.

Beitostølen:
Kveldskjøring er inkludert dersom du kjøper skipass med fem dagers varighet eller mer. Det er kveldskjøring to dager uken, fra 18 til 20. For deg med dsgakort, slutter moroa kl 15.30 eller 16.30, avhengig av sesong.

Skeikampen:
Kveldskort er inkludert i tredagers skipass eller mer - men altså ikke ved kjøp av dagskort. Har du dagskort, slutter moroa med andre ord kl 15.30 eller 16, avhengig av sesong, men har du tredagerskort eller mer, kan du kjøre også mellom klokken 17.30 og 20.