Daglige OL-rapporter

I samarbeide med sjømannskirken gir vi deg daglige rapporter fra livet i OL-landsbyen Pragelato.

Pragelato.
Pragelato. Vis mer
Inge Mørland og Eva Hille vil rapportere fra Pragelato.
Inge Mørland og Eva Hille vil rapportere fra Pragelato. Vis mer


Sjømannskirken vil være et sosialt og kulturelt møtested for nordmenn, utøvere, utøveres familier og andre, i OL-landsbyen Pragelato. Pragelato ligger et par timers kjøring fra Torino, og det er her de nordiske grenene kombinert, hopp og langrenn kjøres.

Storskjerm og kafé

- Vi har utsikt til hoppbakken fra kirken, og langrenn går også i gangavstand fra kirkelokalene, forteller Inge Mørland, redaktør for sjømannskirkens magasin.

Sammen med informasjonssjef i sjømannskirken, Eva Hille, vil han være til stede i Pragelato under de olympiske lekene, og de vil bringe oss dagsferske rappporter fra livet i og rundt sjømannskirken i Pragelato. Kirken er provisorisk for anledningen, og med unntak av OL-gudstjenester to søndager i OL-perioden (10. til 26. februar), vil sjømannskirken fungere som åpent hus og varmestue, og være et sosialt og kulturelt møtested. Det blir suppe, kaffe og vafler, du kan se NRK-sendingene på storskjerm, lese norske aviser, og det er en internettkafé for de som vil sjekke e-post eller annet.

10-års jubileum

Dette er 10. året at sjømannskirken har egen OL-kirke. Første gang var under Atlanta-OL i 1996, men allerede på 60-tallet var sjømannsprester til stede under OL-arrangementer. Dette er imidlertid første gang organisasjonen har sjømannskirke i de italienske alpene.

- Det har blitt en tradisjon, folk forventer at vi er der. Vi ønsker å skape en hjemmefølelse på bortebane, sier Mørland. Når mange nordmenn reiser til utlandet, blir vi et naturlig samlingssted, fortsetter han.

Det er også en tradisjon for at utøvere, kjærester, familie og endog kongelige besøker OL-kirken. Den holder åpent hver dag under lekene, fra 10 til 22.

Hvor: Via Cavalieri de Vittoria Veneto 4, Pragelato.

Sjømannskirken ligger i Pragelato, som en en liten landsby med cirka 450 innbyggere. OL-gudstjenestene avholdes i den katolske kirken i landsbyen, som er lånt for anledningen. Varmestuen er ved siden av kirken, 400 meter fra hoppstadion.

Følg med for daglige rapporter på DinSide Reise!

Tyske Tobias Angerer under trening ved Pragelato 9. februar 2006.Foto: Sandra Behne/Getty Images og All Over Press Foto: Sandra Behne/Getty Images og All Over Press
Tyske Tobias Angerer under trening ved Pragelato 9. februar 2006.
Foto: Sandra Behne/Getty Images og All Over Press Foto: Sandra Behne/Getty Images og All Over Press Vis mer