Ikke akkurat Statoil...
Ikke akkurat Statoil... Vis mer

Dag 5 & 6: Gjørmebad & rus

Det regnet hele natta, men søndag morgen skinte sola. Det betydde enda verre - eller enda morsommere veier. Målet var Louang Nam Tha.

Publisert
Sist oppdatert

Laos er IKKE stedet å gå tom for bensin. Her er det langt mellom bensinstasjonene. Dagens første oppgave ble derfor å fylle vannflaskene og bensintankene til randen.

Vi betalte 20 baht per liter bensin, det tilsvarer cirka fire norske kroner. Latterlig billig for oss, men dyrt for innbyggerne.

Ser du bort fra at det var så varmt og klamt at vi svettet som griser, var kjøreforholdene perfekte.

Dag 5 & 6: Gjørmebad & rus


Veiene var riktignok gjørmete, men det var kun et par steder veien hadde sklidd ut. Elvene var imidlertid fulle av vann, og flere steder lå veien under vann. De fleste stedene var det bare å kjøre rolig over, mens vi andre steder måtte gå av sykkelen og trille den gjennom på førstegiret.

For de få bilene som fantes var det langt verre. Flere hadde brutt sammen og lå etterlatt i grøftekanten.

Louang Nam Tha

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi brukte bare tre timer til Louang Nam Tha, og fikk nesten hele hotellet - Hongtha Xaysombourne - for oss selv. De fire backpackerne vi møtte i sentrum bodde alle på et lokalt gjestehus til en enda billigere penge. Vi hadde betalt 20 kroner ekstra per person og fikk dusj og eget hull i gulvet. Vel anvendte penger spør du meg.

Også her gikk lyset klokken 21:00, men hva gjør vel det når stearinlys kommer på bordet?

Dag 5 & 6: Gjørmebad & rus


Støyende dieselgeneratorer spredt rundt i byen sørget også for en viss belysning. Og hva med drikke? Ølet i Laos heter - naturlig nok - BeerLao, og serveres lunken. Tro det eller ei, men det smaker fortreffelig.

Prisen for seks store BeerLao (0,7 liter) i Louang Nam Tha var 210 baht, eller 44 norske kroner.

Do-besøk

Tøffing langs veikanten
Tøffing langs veikanten Vis merNår du er på tur er moralen klar: Det er bedre med et eget hull i gulvet, enn å gå på do i buskene. Ingen ville derfor dra videre før de hadde vært på do.

TIPS: Ta med deg dopapir. I Laos er du heldig om det finnes papir overhodet, og det som finnes er i så fall noe à la krepp-papir. Ikke særlig slitesterkt ...

Narkoreiret Muang Sing

Etter to og en halv times morsom grisekjøring kom vi til Muang Sing, ikke så langt fra grensen til Kina. Området er beryktet for storstilt opiumsdyrking, og tiltrekker seg derfor en del verdensvante(?) backpackere på jakt etter billig dop.

Muang Sing var et trist syn. Hippe backpackere er ille nok, men dette var første og eneste gang vi opplevde befolkningen i Laos som innpåslitne. Suvenirer ble forsøkt prakket på oss, og servicenivået var på et lavmål.

For oss sto byen som et grelt eksempel på hva turisme kan medføre. En overnatting var mer enn nok.

Dette er altså Highway nr 3. Ikke akkurat E-6.
Dette er altså Highway nr 3. Ikke akkurat E-6. Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer