


- Vi har aldri tidligere bakt så mye brød som det vi gjør under OL, forteller Micael Romagnolo. Han regner med å bake over dobbelt så mye brød og kaker under OL, som det han vanligvis gjør på denne tiden. For å ha brødene ferdig til de tidligste morgenfuglene, må deigen settes allerede like etter midnatt.
Croissant til frokost
Brød utgjør en viktig del av det italienske kostholdet og brukes nesten alltid som tilbehør til middag. Til frokost spiser italienerne en liten og lett croissant. I løpet av et år baker Micael Romagnolo og hans medarbeidere 25 ulike typer brød. I tillegg har det lille bakeriet hans et rikt utvalg av søte kaker og quiche fylt med bacon, brokkoli, skinke og mye annet godt.
Bugi til karneval
Nå som det er karnevalstid er det tradisjon for å spise en liten kake av butterdeig og på bakeriet er de nå i full sving med å bake flere brett av kaken, som får et lett dryss av melis før den legges i glassdisken. Bugi blir noen ganger fylt med krem og med sjokolade.
Grissini til suppe
Hver dag under OL henter Sjømannskirken vel 2 kilo rykende ferske italienske grissini, bakt av bakeren i Pragelato. Lyse og grove grissini smaker nydelig sammen med den varme suppen vi serverer våre gjester. Grissini er mye brukt i Italia og her også som tilbehør til suppe eller andre kjøtt- og fiskeretter. På Sjømannskirken vil det trolig bli spist over 30 kilo grissini i løpet av OL. En stor takk til bakeren i Pragelato.
>> Tilbake til innledningsartikkel: Daglige OL-rapporter
>> Åpningsdagen: Nå er det like før
>> Dag 1: Topp fem i Pragelato
>> Dag 2: Kongelig i Pragelato
>> Dag 3: Fem tabber du bør styre unna i Italia

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.