Da gangster Tours

Klikk deg videre til neste: Al Capones blodige fotspor i Chicago


San Pedro-fengselet

Rendezvous med gangsterne

  1. Da gangster Tours


San Pedro-fengselet i Bolivias hovedstad La Paz huser sjefene for kokainrutene i Sør-Amerika og massemordere. Hvis du tør. Fengselet er ordnet slik at de mektigste fangene ordner egne "leiligheter" hvor også familiene deres kan bo. Fengselet tar i mot nysgjerrige turister og pengene fordeles mellom voktere og fanter.

Hva: Rundtur i San Pedro
Hvor: La Paz, Bolivia
Pris: Variabelt
Les mer: Kokainsjefenes verden

Klikk deg videre til neste: Klikk deg videre til neste: St. Paul, byen der hallikene, bankranerne og kidnapperne bodde når de ikke var i fengsel


Untouchable Tours

Bli med Al Dente, Louie, Shoulders og Big Julie ut på tur i sporene til noen av USAs største gangstere.

Foto: Gangstertours.com Foto: Gangstertour.com Vis mer

Rendezvous med gangsterne

  1. Da gangster Tours


Big Julie, Ice Pick, Al Dente og Louie tar deg med rundt i fotsporene til blant andre Al Capone i Chicago. Al Capone var sønn av et par som innvandret til USA og Chicago fra Napoli. Han ble som sjetteklassing med i en beryktet gjeng og gjorde karriere innen spritsalg, hallikvirksomhet, gambling og mord. I 1927 var Capone 28 år og god for utrolige 100 millioner dollar. Untouchable Tours tar deg blant annet med til åstedet for den såkalte Sankt Valentines-massakren hvor et medlem av en rivaliserende bande ble skutt med maskinpistol.

Hva: Besøk til steder som var åsted for massakre, gangsterbuler o.l.
Hvor: Chicago
Adresse: Møt opp ved 600 block N. Clark St. (Clark St. & Ohio Ave.)
Telefon: + 1 - 773-881-1195
Pris: 25 og 19 dollar per person for henholdvis voksne og barn. Ifølge DinSides valutakalkulator blir det i dagens kurs henholdsvis 205 og 156 kroner.
Nett: GangsterTour

Klikk deg videre til neste: Barcelona, de bitre mordernes by


St. Paul

St. Paul i Minneapolis var hangout for alle som drev med ulovlig spritsalg, bankran, pengeutpressing, prostitusjon, hallikvirksomhet, gambling og annen organisert kriminalitet.

- Enhver kriminell av betydning i 1930-åra var på en eller annen måte knyttet til St. Paul i Midtvesten. Hvis du så etter en fyr du ikke hadde sett på noen måneder, ville du vanlgivis se på to steder: i fengselet eller i St. Paul. Var han ikke på det ene stedet, så var han på det andre, skal kidnapperen og bankraneren Alvin "Creepy" Karpis, og president J. Edgar Hoover fiende nummer en, ha sagt.

Hva: Blodige historier i blodstenkede fotspor.
Hvor: Minneapolis og St. Paul, Minnesota
Adresse: 215 Wabasha St S, Saint Paul, MN 55107-1805, US
Telefon: +1 - (651) 292-1220
Pris: 20 dollar, vel 160 kroner
Nett: WabashaStreetcaves

Klikk deg videre til neste: Jack the Rippers kvelerrute


Vind og mord i Barcelona by

Ta turen i de dystre smugene i Barri Gótic i Barcelona.

Foto: Inga Holst Vis mer

Rendezvous med gangsterne

  1. Da gangster Tours


Den katalanske Carlos Ruiz Zafóns' Barcelona er mørk, disig, fullt av regnvær, uforløste skjebner og lurvete sjeler som hugger hverandre i hjel. Men også fullt av skjønne piker, litteratur, av lukten av spekeskinker og varm sjokolade. Nå kan du følge romanfiguren Daniel Semperes spor fra Calle Arco Del teatro, til Xampanyet i Calle Montcada og opp i høyden ved Avenida Tibidabo. På veien er du innom Ateneo Barcelones i Calle Canuda "et av de hjørnene i Barcelona hvor det 1800-tallet ennå ikke har fått beskjed om sin pensjon."

Hva: Icono Serveis Cultural tilbyr flere tematurer i Barcelona, blant annet The Picasso Walking Tour og The Ghost Walking Tour. Det gis turer til grupper av ulike størrelser, og det finnes turer med engelskspråklig guide.
Adresse: Calle Muntaner 185, 1-2
Tlf. + 34 - 93 410 14 05/+ 34 - 93 321 25 01
Pris: 6 euro per person
Nett: Icono Serveis Culturals

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen


Jack the Ripper

Opplev Jack the Rippers London.

Foto: Ola Pettersen Foto: Ola Pettersen Vis mer

Rendezvous med gangsterne

  1. Da gangster Tours


Året var 1888 og den fryktede Jack the Ripper, mannen bak the Whitechapel Murders, spredte død, blod og skrekk blant Londons prostituerte. Morderen ble aldri tatt, og historien om hans fryktelige handlinger fascinerer fortsatt. I London kan du følge i Jack the Rippers fotspor gjennom de trange gatene i byens østkant, hvor hans ofre ble funnet. Du kan også få et innblikk i de forferdelige hendelsene i London Dungeon.

Det er flere aktører som tilbyr byvandringer med Jack the Ripper i fokus. Varighet er rundt to timer, og noen tar en stopp på puben underveis – for å roe nervene.

Hva: Oppleve hvor politiet fant spor og stedet hvor en kvinne overlevde et av kvelerens angrep.
Hvor: London
Adresse: Møt opp ved The Toynbee Halls utgang mot Aldgate East Underground Station.
Telefon: + 44 - 20 8530-8443
Pris: 6 pund, cirka, 72 kroner per person
Nett: Jack the Ripper tour
Les mer: DinSides London-arkiver