<b>DROPPER OSLO:</b> Czech Airlines flyr til	55 destinasjoner, ifølge whichairline.com. Snart fjerner de Oslo fra kartet. Foto: Czech Airlines
DROPPER OSLO: Czech Airlines flyr til 55 destinasjoner, ifølge whichairline.com. Snart fjerner de Oslo fra kartet. Foto: Czech AirlinesVis mer

Czech Airlines dropper Norge

Flyselskapet tapte lavpriskrigen mot Norwegian.

Om noen få uker forlater Tsjekkias nasjonale flyselskap, Czech Airlines (CSA), Oslo Lufthavn.

Grunnen til dette er sviktende salgstall av flybilletter mellom Oslo og Praha, ifølge Reiselivsavisen. Dermed får Norwegian monopol på direkteruten fra Oslo.

Trolig blir den aller siste avgangen til det tsjekkiske flyselskapet lørdag 24. mars.

Les også: Norwegian: Tur/retur New York for 2.000 kroner

Nedgang på passasjerer

Tall fra Avinor viser at flyselskapet hadde en nedgang på 13 prosent i fjor på Oslo-ruten. Dette utgjør et tap på 21.000 passasjerer. Totalt var det 138.000 som benyttet seg av flyselskapets rute i 2011.

Slik det er nå, har flyselskapet bare én daglig avgang fra Oslo, i tillegg til at de også har redusert sine avganger i Sverige de siste årene. Tidligere hadde CSA tre daglige avganger fra Oslo.

Ruten fra Oslo ble åpnet i 1998, ifølge flyselskapets nettside. Beslutningen om å legge ned ruten, rammer også destinasjoner som Athen, Beirut, Skopje og Larnaca, skriver Boarding.no.

Norwegian vurderer å øke avganger

Norwegian startet med ruten for cirka syv år siden. Foreløpig har flyselskapet 800-maskiner på Praha-ruten.

– Om Czech Airlines forsvinner, er det mulig at vi vil vurdere å øke antall avganger til Praha, sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, til Reiselivsavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjeldam avslører at Norwegian er godt fornøyd med etterspørselen på Praha, og at de har lagt bakt seg et meget godt 2011.

Spar tid: Nå kan du sjekke inn på flyet fra Oslo S