Cubansk levestandard er ikke forskrekkende høy, men fruktmarkedet bugner i alle fall av  godsaker.
Cubansk levestandard er ikke forskrekkende høy, men fruktmarkedet bugner i alle fall av godsaker.Vis mer

Cubareisen - dag for dag

DinSide Reise har vært på Cuba i 14 dager. Her finner du dagsrapportene fra en spennende tur.

DinSide Reises utsendte, Petter Haugen, har vært på Cuba i to uker. Med litt møye kunne han sende nesten daglige rapporter fra en av Havannas to tilgjengelige datamaskiner med internettilgang. Her kan du finne hans rapporter fra et annerledes ferieland.

Het salsa

Vel fremme etter en lang tur fra et vinterkaldt Norge er det blant annet 8953 TARGET="_top">heten som preger inntrykkene i Petters første rapport.

En liten avstemning blant leserne gjorde det klart at Petter måtte lære seg å danse salsa. Etter å ha sporet opp et passende 8956 TARGET="_top">kurs, fikk vår reporter prøvd seg blant noen av Cubas beste 8970 TARGET="_top">salsabein. Uvant for en nordmann med større følelse for snø og planker på beina enn hete karibiske rytmer. Cuba er nok et ideellt mål for deg som har lyst å lære deg 9113 TARGET="_top">salsa og andre karibiske danser.

Havanna

Havanna er et naturlig oppholdssted når du er på Cuba. Her hadde 9017 TARGET="_top">Hemingway sin base, og Petter oppsøker ett av de mange stedene som benytter seg av det faktum at den store forfatteren besøkte akkurat deres bar eller restaurant jevnlig.

Utenfor storbymaset byr Cuba på fantastiske strender, her fra sørsiden på øya.
Utenfor storbymaset byr Cuba på fantastiske strender, her fra sørsiden på øya. Vis mer

Byen er preget av 9023 TARGET="_top">koloni-arkitektur og antikvariske biler. Lite synes å ha skjedd siden femtitallet. Cuba er et lukket land på mange måter, og at 9015 TARGET="_top">Internett både er fremmed og sjelden på Castros øy er vel ingen bombe. Men det er mulig å finne nettilgang, i alle fall for deg som er på besøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenfor byen

Etter forespørsel fra leserne dro Petter med fly til 9177 TARGET="_top">Santiago de Cuba, Castros hjemby på den andre siden av øya.

Utenfor byen kan du bo i bungalow nesten rett på stranden. Her får vår utskremte reporter flere interessante møter med 9179 TARGET="_top">lokal fauna.

Et kjapt besøk viser at 9186 TARGET="_top">Santiago er en annerledes by enn Havanna. I gatene regjerer hestedrosjene, og tempoet er et annet.

Spørsmål og svar

Er det noe du lurer på i forbindelse med Cuba? Kanskje du har planer om å reise dit selv? Se spørsmål fra leserne og reiseekspertens svar i 9375 TARGET="_top">denne artikkelen.