Om rommet er sjabert, så er utsikten upåklagelig: Havannas eget Capitolio i det fjerne.
Om rommet er sjabert, så er utsikten upåklagelig: Havannas eget Capitolio i det fjerne.Vis mer

Cuba: Jakten på salsaen...

Første glimt av dagslys åpenbarer en slitt men vakker koloniby. I dag må jeg finne meg en salsalærer...

Jeg slår opp øynene og lurer på hvor i all verden jeg er. En kjapp kikk ut av vinduet bekrefter mine mistanker! Jeg har panoramautsikt over La Habana vieja - gamle Havanna! I det fjerne skimter jeg El Capitolio som jeg kjørte forbi i natt. I dagslys er det tydelig at jeg kanskje skulle booket et hotell med noe høyere standard. Det er hull i to av bast-stolene mine, litt møkkete og…

Jaja, det spiller ingen rolle. Jeg er midt i sentrum av den siste virkelige kommunist-staten på denne jord, og bare gleder meg som en unge til å oppleve metropolen Havanna som faktisk huser godt over to millioner mennesker.

Gode hjelpere

Jeg har det travelt - har avtalt et møte med en nordmann som bor i Havanna, Derek. Han skal ta meg med på en kjapp sightseeing i byen for at jeg skal danne meg et første inntrykk av Havanna. Mens noen pendler fra Hønefoss til Oslo, kan Derek fortelle at han pendler fra Havanna til Oslo hver 14. dag.

Selvfølgelig har han parkert sin røde Plymouth fra midten av 50-tallet rett utenfor. Vi setter oss inn, og det bærer av gårde ut i gatene sammen med alle de andre 50 år gamle bilene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en neve dollar...

Kjentmann og guide, Derek, som pendler mellom Norge og Cuba.
Kjentmann og guide, Derek, som pendler mellom Norge og Cuba. Vis mer

Etter tre intensive timer i Havana har øynene sugd til seg flere millioner inntrykk. Cubanerne virker som de er glade mennesker. De smiler og hilser, og skriker hver gang Derek parkerer bilen på et sted hvor parkeringsbetjenten ikke synes han skal stå. De krangler litt, men er venner så fort Derek har stukket en par dollar i neven hans. (Til opplysning: En lege tjener 14 dollar i måneden, så betjenten er fornøyd resten av dagen.)

TV-stjerne og salsalærer

Målet for dagen er enkelt. Vi skal finne et lokale hvor jeg kan lære å danse salsa i morgen. Endelig finner vi en danseskole! Jeg er ikke spesielt høy i hatten, men DinSides lesere har talt - jeg skal lære hoftevrikk, trinn, og bevegelser - salsa!

Cuba: Jakten på salsaen...

  1. Bilde: TV-stjerne og salsalærer

Jeg møter Alexis som er danseinstruktør og kjent fra cubansk TV. Han driver en danseskole midt i Havanna i en gammel bygning fra kolonitiden. Forfallet er utpreget, men smilende mennesker finner vi overalt, og salsamusikken vil ingen ende ta!

Vi avtaler at jeg skal møte ham kl 1200 neste dag. Jeg greier å kle på meg et skjevt smil og si at jeg gleder meg... Hørtes det oppriktig ut tro?

Biologisk feilskjær

Jeg reiser hjem for å hvile litt. Som følge av tidsforskjellen ble dette slutten på kvelden. Med en biologisk klokke som fortsatt er innstillt på feil side av jorden, er det vanskelig å holde gluggene åpne.

Jeg våkner kl 0500, finner ut at det ville være uanstendig av meg å stå opp nå, og sover videre.

Hilsen Petter

Veien videre

I morgen kan du lese om Petters opplevelser på danseskolen. Vil du lese mer om Cubareisen, kan du finne første rapport8953 TARGET="_top">her. Vil du være med å bestemme hva Petter skal gjøre i helgen, kan du kikke på 8952 TARGET="_top">denne artikkelen.