Søte skolejenter
Søte skolejenterVis mer

Cuba inn i varmen

Ønske om dialog er en av grunnene når Norge åpner ny utenriksstasjon i Havanna 18. juni.

- Norge har tro på en dialog fremfor isolasjon, sier ambassaderåd og chargé d`affaires, Johan Vibe til DinSide Reise.

Vibe sier videre at Norge anser det som viktig å dra med seg Cuba inn i verdenssamfunnet. Norge har også tidligere hatt ambassade på Cuba. Fra 1906 og frem til midten av sekstitallet var det norsk ambassade på den karibiske øya.

Turister på tur

- Vi har den siste tiden sett et stadig økende antall nordmenn som reiser til Cuba, og det er fint. Det er en del av kontakten Norge ønsker å opprette med Cuba.

- Forventer dere mye vanskeligheter i forbindelse med turiststrømmen?

- Det er alltid noe problemer knyttet til turismen, men vi vil selvfølgelig forsøke å bistå nordmenn på reise så godt vi kan, sier Vibe.

Den nye ambassaderåden har erfart at det ofte er alkohol med i bildet når nordmenn får problemer på tur.

- Det er når man har drukket for mye at man blir robbet, smiler Vibe.

Fristende frukt på markedet.
Fristende frukt på markedet. Vis mer

Nedpakket i esker

Vibefamilien er stor i dagens målestokk: Seks barn i alderen ett til tolv år følger med til Cuba. Forberedelsene har vært mange.

- Barna har store forventninger. De har tidligere bodd i Costa Rica og har gode minner derfra. Men det er ikke lett å bryte opp fra venner og å se hjemmet nedpakket i pappesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.