Cruiseturister: – Tromsø er best

Det velrenommerte guideselskapet Frommers, kårer Tromsø til beste havn for cruiseturister neste år.

Tromsø blir rangert som "Beste cruisedestinasjon" i 2012 av Frommers. Foto: Colourbox.com
Tromsø blir rangert som "Beste cruisedestinasjon" i 2012 av Frommers. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frommers og Lonely Planet, to store aktører i internasjonal reisebransje, har nå pekt på sine favorittreisemål for neste år. Og variasjonen er stor, mens sammenfallende råd nesten er fraværende. Det eneste de to gigantene er enige om, er at London er et opplagt mål for neste år. Ingen overraskende konklusjon, gitt at den britiske hovedstaden er vertskap for OL 2012.

Det eneste norske reisemålet på listene er Tromsø, mens både Danmark og Stockholm er nevnt.

Cruise-turisme faktisk

Og "travle" og "kule" Tromsø får faktisk utmerkelsen "beste cruisedestinasjon". Frommers strekker seg så langt at de hever Nord-Norge er et paradis, både vinterstid, på høsten, sommeren og våren. De fremhever både byens universitetstatus, såvel som midtnattsol og nordlys. Les mer hos Frommers.

– Vi er stolt av denne utmerkelsen. Den viser at norske produkter er i verdens klassen og skiller seg ut i en stadig hardere internasjonal konkurranse, sier Per-Arne Tuftin reiselivsdirektør i Innovasjon Norge til avisen Nordlys.

Tromsø blir rangert som "Beste cruisedestinasjon" i 2012 av Frommers. Foto: Colourbox.com
Tromsø blir rangert som "Beste cruisedestinasjon" i 2012 av Frommers. Foto: Colourbox.com Vis mer


Det er ikke bare reisejournalister som lar seg begeistre. Den britiske skuespilleren Joanna Lumley lagde et mye omtalt program på BBC, Land of The Northern Lights, om sin jakt på nordlyset. Programmet fikk hele 5,9 millioner briter til å benke seg foran TVen.

Se det fantastiske nordlyset

Beste land

Mens vår nordligste universitetsby får utmerkelse som cruisedestinasjon, kan danskene slå seg på brystet som et av de beste landene å reise til neste år. Det er Lonely Planet som plasserer Danmark på femteplass blant de beste landene å besøke i 2012. Danskene får skryt for sin hygge, for sin perfekte størrelse og for at det er et godt sykkelland. Blant annet.

På topp kom Uganda, fulgt av Burma. Mer om danskene og de andre landene på listen finner du her.

Hos Frommers ble forøvrig en norsk sommerfavoritt også kåret til leserfavoritt: Tyrkia fikk leserprisen for beste destinasjon 2012.

Beste by

London blir belønnet med massiv oppmerksomhet både fra Frommers og Lonely Planet. Beste by å besøke i 2012. På Lonely Planets liste ligger imidlertid også en annen nærliggende kjenning: Stockholm. De fulle listene fra Lonely Planet skal være tilgjengelig på Lonely Planet.com fra mandag.

I fjor anbefalte New York Times å besøke Oslo

Mest for pengene

Det er dyrt her på berget, og vi er ikke overrasket over at listen over destinasjoner som gir mest for pengene, ligger langt herfra. Men at Japan kommer ut på andreplass, vil nok overraske mange. Her ligger det nok både et håndslag etter katastrofene i år, og dessuten påpeker Lonely Planet at Tokyo for eksempel, er en langt billigere by å oppleve enn London, Paris og New York.

Vinneren er det nordøstlige USA, der lavpris-busselskaper nå gjør det mulig å oppleve store områder for en lav sum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer