Cruisene du ikke har råd til

Verdens dyreste båtferier - cruise på disse skipene er ikke for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Verdens dyreste private cruise får du med yachten Annaliesse, til venstre i bildet ... Foto: Liveras Yachts
Verdens dyreste private cruise får du med yachten Annaliesse, til venstre i bildet ... Foto: Liveras Yachts Vis mer

Cruisene du ikke har råd til

  1. Bildespesial: Millionærcruisene


Cruiseferie er i skuddet, og selskaper som satser på cruise for massene, billigcruise, gratis for barn og folkelige ruter i nærliggende hav er mange. Men det betyr ikke at cruise har blitt helt folkeliggjort. Luksusdetektivene i det amerikanske magasinet Forbes har sporet opp det de mener er verdens dyreste cruiseferier. Her er oversikten som kan få lommeboka til å svette av angst.

>> Se bilder fra noen av luksuscruiserne her.

Helt privat

Annaliesse er en 280 fot lang superyacht som ligger helt i topp både når det gjelder luksus og pris, det samme gjør søsterskipet Alysia. Her er det muligheter både for forretningsdrift underveis, kinoopplevelser, mat døgnet rundt og full barservice under hele oppholdet. Maks antall gjester om bord er 36, men selv om du trommer sammen hele familien eller vennegjengen, skal dere være en kapitalsterk flokk for å makte det økonomiske løftet.

Dagsleie: 120.400 dollar, eller omkring 817.000 kroner. Mer enn 22.000 per person per døgn ved full kapasitet ...

Ekstern lenke: Liveras Yachts Merk at selskapet har egne nettsider på arabisk, russisk og kinesisk ...

Helikopter inkludert

Absinthe er også en privat yacht, denne med egen helikoptertjeneste. På 201 fot kan opp til 12 gjester disponere tjenester ytt fra opp til 19 ansatte. Skipet tar også enkeltgjester på enkelte av sine turer. Med Absinthe kan du bli med på heliskiing i British Columbia, besøke Alaskas fjorder og nyte hete Mexico og Costa Rica i vintermånedene.

Dagsleie: 36.000 dollar, eller omkring 244.400 kroner.

Ekstern lenke: Absinthe Motor Yacht

Asiatisk drømmecruise

Litt mer ordinært enn private yachter kanskje, men både pris og luksusfaktor er høy nok om du border Regent Seven Seas Cruises. Skipet Seven Seas Voyager kan blant annet tilby en topplugar på drøye 130 kvadratmeter med private balkong på nesten 20 kvadrat. Butleren er en del av pakken i suiten på skipet som går i cruise fra Hongkong via Vietnam og Bangkok til Singapore .

To uker for 90.949 dollar, cirka 617.500 kroner.

Ekstern lenke: RSSC

Helse og velvære i toppform

Syv netters helsecruise på Silversea's Silver Shadow i skandinavisk farvann er også kostbart. Luksusskipet har kun suiter om bord, og den beste har 20 kvadratmeter balkong, egen espressomaskin og lydanlegg fra Bang & Olufsen. På cruiset som starter i Stockholm og en uke senere avsluttes i København, kan deltakerne ta kurs i blant annet pilates og yoga, samt nyte verdens dyreste lavkarbohydratdiett?

En uke for 41.390 dollar eller drøyt 281.000 kroner.

Ekstern lenke: Silversea Cruises

Langcruise for millionærer

Australia, Mauritius, Frankrike og Sør-Afrika - 19 dager på skipet Crystal Serenity kostet i år langt mer enn skjorta. Skipet med plass til drøye tusen gjester, krever solid betaling for sine beste botilbud, men har også både sushirestaurant og butlerservice om bord. For neste år kan du også bli med på et skikkelig langcruise rundt hele verden - om da ikke 109 dager om bord blir for drøyt?

19 dager for 107.779 dollar eller nesten 732.000 kroner, eller 109 dager for 227.695 dollar, nesten 1.528.000 kroner.

Ekstern lenke: Crystal Cruises

Med Crystal Serenity kan du faktisk dra på 109-dagers cruise.  Foto: Crystal Cruises
Med Crystal Serenity kan du faktisk dra på 109-dagers cruise. Foto: Crystal Cruises Vis mer


Maksimalistisk stil over Atlanteren

Du kan cruise med stil med Cunards Queen Mary 2. Skipet med egen champagnebar, planetaruim, ballrom, bibliotek, kennel (!) og havets største vinsamling er ikke for Ola Dunk. Her kan du krysse Atlanteren i trygg forvissning om at du gjør det på den dyreste måten tilgjengelig.

>> Se bildespesial fra luksusdronningen av Atlanterhavet

Seks dager i Grand Duplex-suite koster 23.399 dollar eller drøyt 157.000 kroner.

Ekstern lenke: Cunard

Mange minusgrader for pengene

Blir det for mye sol og bad, kan du heller gå for et nordpolcruise. Den brutale isknuseren Yamal skal takle det meste av iskalde hav og minusgrader. Om minusgradene herjer ute, kan du regne med å holde varmen inne i skipet, for eksempel på volleyballbanen eller i det varme svømmebassenget.

16 dager for 54.000 dollar (362.000 kroner) per suite, halv pris per person om dere er to.

Vil du til Antarktis kan du velge Hurtigrutens cruise her med Nordkapp og Nordnorge som ligger noe under i pris i forhold til tilbudet hos Abercrombie & Kents skip Explorer II.

14 dager for 13.055 dollar, cirka 87.600 kroner hos A&K, eller opp i 70.900 kroner hos Hurtigruten for 17 dagers cruise.

Eksterne lenker: Polar Cruises, Abercrombie & Kent og Hurtigruten

>> Se bilder fra noen av luksuscruiserne her.

Mer luksus og sånn