Henning Øglænd er styreformann i rederiet ResidenSea. Foto: Residensea
Henning Øglænd er styreformann i rederiet ResidenSea. Foto: Residensea Vis mer

Cruiseluksus du neppe har råd til

Solid verftsstøtte, pengesterke beboere og umåtelig luksus er de første assosiasjonene vi får når vi hører om Norges mest omtalte skipsprosjekt, The World. Leilighetene ombord koster fra 16 millioner - dette er båten for de tykke lommebøkene.

Publisert
Sist oppdatert

Kjente navn som Bryn Skaugen, Henning Øglænd, Petter Sundt, Knut Kloster og Einar Nagell-Erichsen er i større eller mindre grad involvert i The World, luksusskipet der de aller rikeste av de rike kan kjøpe seg leiligheter og flytte ombord. Prosjektet har måttet tåle både kritikk og negativ omtale. Kostnadene involvert, tankegangen bak, og klientellet ombord er alle faktorer som tiltrekker seg stor oppmerksomhet.

 • Ta en titt ombord - her er bilder fra skipet.
 • Første seilas

  Etter mange forsinkelser er The World endelig ute på sin jomfruseilas. Ombord finnes noen av kjøperne, mannskaper og medbrakte gjester. Her bor de i leiligheter fra 100 til 300 kvadratmeter. Alle med terrasser, bad, kjøkken, stue, spisestue og flere soverom. Noen av kjøperne har endog slått sammen leiligheter eller kjøpt flere.

  The World - fra en prøvetur. Foto: Residensea
  The World - fra en prøvetur. Foto: Residensea Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  110 boenheter har vært til salgs. Av disse er 80 solgt til priser fra 17 til 60 millioner kroner. I tillegg har skipet 88 suiter som skal leies ut. De kan leies både av eierne ombord, og av utenforstående cruisegjester.

  Fra golf til spa

  Leilighetene ombord byr på designet hjemmekos. Foto: Residensea
  Leilighetene ombord byr på designet hjemmekos. Foto: Residensea Vis mer

  Ombord skal det være godt med tilbud, og med maksimalt belegg på rundt 1.000 mennesker ombord, skal det godt gjøres at det blir store køer. Golfkøllene kan trimmes på medbrakt gress assistert av kjente golftrenere. Svømmeferdighetene kan utvikles i medbrakt basseng, og etter trimmen kan du la kroppen få pleie i det medbrakte spa. Til aftens nyter du kanskje de kulinariske opplevelser i medbrakte restauranter. I det hele tatt skal det knappest være nødvendig å forlate skutas 12 dekk. Men fristelsen blir vel for stor gitt de mål som planlegges for denne evige reisen. Filmfestivalen i Cannes, Monaco Grand Prix og British Open i Edinburgh er av begivenhetene som nevnes. Videre kan beboere og besøkende regne med anløp i havner som Barcelona, London, Venezia, St. Petersburg, Reykjavik, San Francisco og Honolulu for å nevne noen høydepunkter. Alt i følge rederiet ResidenSeas egne informasjonssider.

 • Fikk du med deg bildene fra The World?
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Ta også en titt i Din Reiseguide og Skiguiden og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer