Cruise uten klær

Naturister samler seg gjerne i feriecamper eller på godkjente strender. Men det finnes også muligheter for å cruise uten klær i ferien.

Cruise for naturister finnes faktisk. Det gjelder bare å planlegge i litt god tid, for det er et stykke mellom de større cruiseturene vi har funnet tilbudt på nett.

Vanligst

De cruisene vi har funnet, selges både på større og mindre skip. Det er vanlig at cruisene tilbyr muligheten for soling, bad og øvrig opphold uten krav til antrekk. Det er imidlertid vanlig at gjestene kler seg for middag, og selvsagt for ekskursjoner på land. Mannskapene kan du også regne med er påkledt.

I følge Times.co.uk er gjestene vanligvis i aldersgruppen 45 til 55 år. Det er vanlig at kameraer og mobiltelefoner er forbudt på denne typen cruise, for å unngå uautorisert fotografering av gjestene. På mindre skip vil det som regel være tillatt. Merk imidlertid vanlig skikk og bruk naturister imellom: Man fotograferer ikke andre uten å spørre om tillatelse først.

Her er aktuelle cruise for deg som helst ferierer uten tekstiler:

Alaska (!)

Alaska er populært som cruisedestinasjon, men de fleste turistene hit sørger for å pakke både tre og fire lag med varme klær selv om sommeren. Men ikke så om du melder deg på cruise med Holland America's Amsterdam fra 20. til 27. juli. Skipet seiler tur-retur Seattle. Får du ikke gåsehud av disse cruiseplanene, får du det aldri ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris fra 999 dollar, men de billigste lugarene er utsolgt. Vil du bli med er det imidlertid ledig plass fra 1.264 dollar, dessuten reklamerer selskapet som selger reisene med at de har enkelte kabiner til salgs for halv pris nå for kunder som tar kontakt per telefon.

Sør-Stillehavet

Star Clipper og Star Flyer er to av skipene som har cruise for naturister.
Star Clipper og Star Flyer er to av skipene som har cruise for naturister. Vis mer


Neste års cruise med seilskipet Star Flyer fra 11.-25. mai i Sør-Stillehavet, er allerede utsolgt. Er du interessert kan du håpe på at noen melder seg av før avgang. Dette cruiset går tur-retur Papeete, Tahiti, og er innom mellom andre Cook-øyene, Bora Bora og Mooraea. Prisene startet på hele 3.685 dollar.

Middelhavet

Et annet seilskip, Star Clipper, planlegger også et naturistcruise sommeren 2008. Det skal gå i Middelhavet fra 27. august til 6. september. Skipet går ut fra Venezia, og ruten ender i Aten. Ferden går innom flere havner i Kroatia og Hellas, mellom andre Hvar, Dubrovnik, Korfu, Santorini og Mykonos.

Karibia

Det siste cruiset i denne serien går mellom 8. og 15. februar i 2009 med det store cruiseskipet Carnival Legend fra Carnival Cruise Line. En del er allerede utsolgt, men til priser fra 849 dollar er det mulig å bli med. Cruiset går tur-retur Tampa, Florida, og er innom Key West, Montego Bay og Cozumel.

Turarrangør som har oppgitt prisene på reisene ovenfor er Bare Necessities Tour & Travel som du finner her.

Det finnes også cruise for naturister på mindre farkoster. Foto: internaturallytravel.com
Det finnes også cruise for naturister på mindre farkoster. Foto: internaturallytravel.com Vis mer


Mindre farkoster

Føler du deg mer komfortabel på mindre skuter, kan du sjekke selskapet Internaturally Travel. Her tilbys for eksempel turer i Karibia og Hellas på små seilskuter med plass til kun noen få. Sjekk også muligheten for å leie seilbåt i ferien. Med kun kjente som mannskap og gjester, gjør man selvsagt som man vil med klærne.

DinSide kan ikke gå god for kvaliteten på de omtalte selskapene i disse tilfellene.