For ti kroner kan du ta med deg en gjest på MSC Cruises i 2009. Det er mange reisemål å velge mellom. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
For ti kroner kan du ta med deg en gjest på MSC Cruises i 2009. Det er mange reisemål å velge mellom. Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Cruise til 10 kroner

Finanskrisen gjør at prisene dumpes.

I slutten av oktober skrev DinSide Reise en sak om at cruise kan være den ultimate ferieform for å få krona til å strekke seg lengre i nedgangstider.

Nå viser det seg at cruiseselskaper må ta enda flere drastiske skritt for å lokke nye og gamle kunder til seg. MSC Cruises passasjerer kan nå kjøpe en ferie for så lite som ett pund (cirka ti kroner), skriver den britiske nettutgaven av The Telegraph.

Starter neste uke

Salget av billigbillettene starter på mandag og varer en uke. Hver passasjer som bestiller en fullpris-tur for et cruise i 2009, kan ta med seg en passasjer for kun ti kroner.

- Vi har alltid brukt å ha spesialtilbud rundt juletider, men finanskrisen har tvunget oss til å gjøre det på denne måten, sier en talsperson fra cruiseselskapet til The Telegraph.

Tilbudet gjelder mer enn 100 forskjellige ruter fra mars til november 2009, med varighet på syv, åtte og elleve netter i Europa. Rutene gjelder cruise i Middelhavet og Nord-Europa, med avganger fra Barcelona, Genoa, Venezia, Livorno, Nord-Europa og Baltikum.

Snart er kjempeskipet Oasis of the Seas ferdig

Norge er ett av reisemålene til MSC Cruises. Her kan du gjøre et kupp. Foto: MSC Cruises
Norge er ett av reisemålene til MSC Cruises. Her kan du gjøre et kupp. Foto: MSC Cruises Vis mer


11 dager for 3.500 kroner

Vi sjekket den norske nettsiden til MSC Cruises, hvor spesialtilbudet ikke er tilgjengelig. Men går du på det britiske nettstedet www.msccruises.co.uk, kan du se hvilke reisemål tilbudet gjelder for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudet starter altså på mandag, og vil du benytte deg av det, må du ringe England direkte for å bestille, fikk vi beskjed om.

Et cruise på elleve dager fra København til Kiel, Bergen, Geiranger, Trondheim, Honningsvåg og Tromsø, med all mat og underholdning inkludert, vil for eksempel koste deg under 7.000 kroner for to personer.

Du kan også velge mellom mange Middelhavscruise til cirka samme pris, men husk at du selv må betale for flyreise til byen hvor avgangen til cruiset er.

Skal det være et naken-cruise?