Cruise på kanten av normalen

Vil du være spion, danse polka eller digger ukulele - det finnes et cruise for de fleste...

Ukulelecruise og andre pussige varianter. Les under.  Foto: sxc.hu
Ukulelecruise og andre pussige varianter. Les under. Foto: sxc.hu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ForbesTraveler som har kommet opp med en liste over de rareste cruisene du kan slenge deg med på. Såkalte theme cruise faller kanskje ikke alle i smak, men kan også være spennende om du er åpen for noe nytt, eller er mer en gjennomsnittelig interessert i et spesielt tema.

Her er listen over årets rareste cruise:

Antikvitets-cruise

Oppdag den antikke verdens skatter og lær hvordan du verdsetter dem på Antiques Roadshow cruise. Cruiset går rundt de greske øyer og langs den Tyrkiske kysten. Du vil være med på å leite gjennom markeder, basarer og kikke i museer, samtidig som deltakerne besøker oldtidsruiner og historiske monumenter.

Med på reisen er eksperter på antikviteter, som vil hjelpe deg med å verdsette dine egne gjenstander og hjelpe deg å finne nye når du er i land.

Mer info: Travel Dynamics

Eklipse-cruise

Startet av et ektepar med stor interesse for astronomi, er eklipsecruiset et unikt tilbud til alle som digger solformørkelser. De lykkelige få som får plass på båten, vil være blant de eneste menneskene i verden som får se de beste solformørkelsene på de beste tidspunktene i Asia. 12 dager på båten vil også by på mange interessante havner i denne delen av verden. En fantastisk reise for den som liker astronomi.

Mer info: astronomyvacations.com

Rennesanse festivalcruise

Trå 400 år tilbake i tid og bli med på rennesansecruise. Om du er besatt av Shakespeare, fekting eller romansen, vil cruiset være vakkert der du seiler langs kysten av Alaska. Det er fester ombord, hvor du kan kle deg i høvelige klær og med parykk om det skulle være drømmen. Middager og events er selvfølgelig alle pyntet i særegen stil.

Mer info: All-Star Cruises and Travel Inc.

Spioncruise

På med infrarøde nattkikkert og frem med minikameraet, blir du med på spioncruise til Istanbul må du være klar.

Bli med tidligere agenter fra CIA, KGB og RCMP på guidede turer gjennom Svartehavet mens de peker ut steder hvor ekte spionasje har tatt sted og forteller historiene bak.

Du vil kunne være med på infiltrering av underjordiske bunkere, brifinger på noen av verdens mest beryktede agenter og alt annet som har med den mørke siden av spionasje å gjøre.

Mer info: Spy Trek

Hvem gjorde det? - Halloween mysteriecruise

Bli med på et ”løs mysteriet” cruise, hvor du og vennene dine prøver å unngå fengsel mens der finner ut av mysteriet. Alle passasjerene inntar rollen som en egen karakter i rollespillet, og må spille med i en rekke events på båten. Nye spor til ”hvem som gjorde det” blir sklidd under kabindøren og satt opp på andre hemmelige steder rundt på båten.

På slutten av cruiset blir mysteriet avslørt og vinneren annonsert.

Mer info: Whodunit Productions

Er du den fødte spion? Da kan du reise på cruise med likesinnede i Svartehavet... Foto: sxc.hu
Er du den fødte spion? Da kan du reise på cruise med likesinnede i Svartehavet... Foto: sxc.hu Vis mer


Pink Floyd Cruise


Verdens første Pink Floyd-cruise blir holdt i år. For deg som digger det legendariske bandet eller vil ha en litt annen vri på turen til Bahamas. Think Floyd, et band som vier sin hyllest kun til det originale Pink Floyd, holder konserter fra album som Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, The Wall m.m.

Mer info: Kiqstart Music

Ukulele Cruise

Hvis hula, hula høres ut som en god idé på bølgen blå, hopp på det andre cruiset i rekken av ukulele-cruise til Mexico. Susan McCormick er en veteran på området og organiserer også andre events rundt o i verden som innebærer de polynesiske rytmene. Instruksjon i ukulele, jam sessions, talentshow og hulafester, blir så klart en del av den tre dager lange reisen.

Mer info: Sea Cruises

Polka Cruise

Du har kanskje ikke fått det med deg, men det fines faktisk et cruise for deg som elsker polka, og bare polka. En egen kult med polkagriser under ledtog av John Gora Band og fem andre polkaband, burte gi nok dansing under stjernene og cocktailfester på dekk.

Mer info: John Gora Musical Services

Broderings-cruise

En av mange nisjeagenter som ikke skal undervurderes er Sew Many Places. De tilbyr sine klienter egne cruise hvor de kan brodere seg gjennom internasjonalt farevann. På timeplanene i år finner du tre cruise i Alaska og en New England og Canada-tur. Alle cruisene er så klart eskortert av broderingseksperter, designere og heimekunnskapslærere. PS: Det blir også cocktail parties – vær forsiktig med nåla…

Mer info: Travel Alliances, Inc

Så om førstevalget ditt er brodering eller ukulele – det fines alltids et cruise for deg!