Cruise med tiltak mot rampunger

Cruiseselskapene er nødt til å sette inn "tenåringspatruljer" for å kontrollere det økende antallet ungdom om bord.

Cruise har blitt en populær ferieform i løpet av de siste årene, og stadig flere familier med barn eller tenåringer kommer ombord. Nå introduserer cruiseselskapene egne ordenspatruljer for å holde ungene i sjakk.

Princess Cruises er det første selskapet som introduserer "tenåringspatruljer" for å passe på at ungdommen oppfører seg ordentlig. En talsperson for selskapet sa at patruljene skal sørge for at ungdommen ikke blir for utagerende. På noen cruiseturer kan det være opptil 400 tenåringer ombord.

- Noen ganger blir tenåringer revet med og veldig entusiastiske. Tenåringspatruljene skal ikke være noe politi, men minne barna på at de må holde lydnivået nede, sa Pieter Van Der Sche fra Princess Cruises til den britiske avisen The Daily Telegraph.

P&O Cruises, et av de store cruiseselskapene, rapporterte at 10.000 av passasjerene i fjor var barn og ungdom, en økning på ti prosent fra året før.

Satser på familier

Cruiseskipene har rettet seg mer mot familier, med et utall aktiviteter som holder ungene underholdt. Noen eksempler er klatring, surfing og bowling, rockekonserter med tenåringsyndlinger og hip-hop danseklasser. Cruiseselskapet Ocean Village arrangerer til og med "Dropp foreldrene"-ekskursjoner der barna drar avgårde på vandringer opp Vesuv eller et besøk til Barcelona FC's Nou Camp stadion.

Kilde: The Daily Telegraph