Courtney Cox spiller i ABCs nye serie Cougar Town, som handler om trenden der eldre damer dater yngre menn. Foto: ABC
Courtney Cox spiller i ABCs nye serie Cougar Town, som handler om trenden der eldre damer dater yngre menn. Foto: ABCVis mer

Cougar cruise - for eldre damer som liker yngre menn

Den nye datingtrenden har skapt et nytt type cruise.

Vet du hva en cougar er? Det er en dame på 40+ som dater yngre menn.

Denne datingtrenden er veldig omtalt i USA for tiden, og det har til og med kommet en ny tv-serie som heter Cougar Town, der hovedpersonene er damer i slutten av 40-årene som jakter på menn under 30.

I begynnelsen av desember seilte et cruiseskip ut fra San Diego fullt av damer på jakt etter yngre menn. Alle de 300 plassene på International Cougar Cruise var booket opp, skriver Daily Mail.

Det var The Society of Single Professionals og The Singles Travel Company som hadde bestilt de 300 plassene ombord et av cruiseselskapet Carnivals skip. Så populært var cruiset at det var en venteliste for å komme med.

De 300 deltakerne hadde selskap av rundt 1800 "vanlige" cruisegjester, men rederiet fikk bare positive tilbakemeldinger fra de andre gjestene.

Arrangørene planlegger flere cougar cruise neste år - et med utreise fra USA, et med utreise fra Australia.

Cruis med tema

Det er ikke noe nytt at cruiseskip bookes til forskjellige temacruise. Det finnes både dansecruise (hvor man lærer seg selskapsdans), nakencruise, sjokoladecruise (for alle som elsker sjokolade), homocruise, vincruise, slankecruise osv.

Cruiseferier har hatt et stort oppsving i løpet av de siste årene. Rederier har skaffet seg nye og moderne båter, og legger opp til at gjester som er yngre enn de tradoisjonelle cruisegjestene på 60+ skal ha det gøy. Dermed har mange cruiseskip aktiviteter som klatring, aerobictimer, surfing osv. på programmet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billigere enn før

Mange rederier økte sin cruiseaktivitet før finanskrisen kom. Det har resultert i at prisene på cruise har blitt ganske reduserte, fordi cruiseselskapene ikke like lett klarer å fylle cruisene sine. For eksempel koster et ukelangt cruise i Karibia i januar fra cirka 3.200 kroner med RCCL. MSC Cruises har cruise i det østre Middelhavet fra april til september fra cirka 3.750 kroner.