Copenhagen Music Week

2. november sparkes European Music Awards i gang i København. Da har danskene allerede varmet opp med en ukes musikkfestival.


Inspirert av blant andre Roskilde og København jazzfestival, arrangeres den første populærmusikkfestivalen i København siste uken i oktober. Uken kulminerer i den gigantiske produksjonen European Music Awards med MTV i spissen.

Musikkbyen

Musikkfestivalen Copenhagen Music festival skilter med 170 artister gjennom hele uken, og her får alle muligheten til å gjøre seg bemerket. Store og små band, men de megastore headlinerne lar vente på seg til siste dagen. Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøpe ukespass til alle konsertene. Du må dessverre kjøpe en og en billett til hver konsert.

Prosjekleder Ulrich Ammundsen karakteriserer festivalen som et stort vorspiel til den store MTV dagen.

- Vi er veldig glade for at vi fikk med MTV på denne happeningen. Målet er selvfølgelig å gjøre dette flere år, og ikke bare dette året. Derfor er det stort for oss å ha MTV som en motor bak det hele.

Spesielt for denne festivalen er at de nå ikke bare har de kommersielle plateselskapene med på festen. Denne gangen er alle med, noe som også inkluderer de mange små og uavhengige plateselskapene.

- Dette er unikt, og noe vi er veldig stolte av, sier Ammundsen.

Flere evenementer

I tillegg til konsertene vil det i forkant av uken som begynner 25. oktober være promokonserter på togstasjoner, metrostasjoner, bussholdeplasser og faktisk på bagasjeutleveringen på Kastrup flyplass. Satsingen er storstilt lover Ammundsen.

Rett før uken sparkes i gang lanseres også en utstilling for å fortelle folk om DJ-kulturens opprinnelse og utvikling over førti år. DJ Master Fatman er en av verdens beste DJ'er ,og har vært i gamet i over 15 år. Nå er han i København for å lansere den nye utstillingen "At the turntables." Han forteller at Danmark lenge har plukket opp trender fort.

- Blant det nye nå er spesielle klubber som dukker opp, har fem-seks store fester i et lokale, for så å forsvinne igjen til det intet. Ellers er kjelleren på Cafe Luna "the place to be" for tiden. Der er det mye bra som er innom, sier Dj'en som for øyeblikket er opptatt med den danske versjonen av "skal vi danse."

Master Fatman, også kjent som Morten Lindberg, er normalt bosatt i Brasil hvor han henter mye inspirasjon som han tar med hjem til Danmark. Han er av initiativtakerne til utstillingen, og er glad for å åpne den nå i forkant av musikkfestivalen.

- Dette er stort for København og alle vi som liker å jobbe med musikk. Selv hadde jeg bare vært luft uten musikk, derfor brenner jeg stort for en slik utstilling og en slik festival.