Concorde på bakken: Drivstofftankene vil bli oppgradert før den første ordinære avgangen tar av Heathrow i vår.
Concorde på bakken: Drivstofftankene vil bli oppgradert før den første ordinære avgangen tar av Heathrow i vår.Vis mer

Concorde flyr igjen

Allerede i morgen vil det bli gjennomført en prøveflyvning. Dette vil bli den første siden ulykken på Charles de Gaulle-flyplassen sist sommer, der 113 mennesker mistet livet.

Flyvningen går fra Paris til Istres nær Marseille, hvor flyet skal gjennom flere tester. Den første ordinære flyvningen vil gå fra Heathrow til New York, men den endelige datoen er ennå ikke fastsatt.

Mer luksus

Flyflåten går i disse dager igjennom omfattende tester og oppgraderinger i Concorde-hangaren i London. Ifølge en pressemelding fra British Airways, vil et lag bestående av førti ingeniører bruke ti uker på oppgraderinger av hvert enkelt fly.

Mens omlag 223 millioner kroner skal brukes på sikkerhetstiltak på Concorde-flyvningene, vil nærmere 183 millioner kroner brukes på å bygge om kabinen, og øke komforten ombord. Luksusflyene vil få nytt interiør med nye seter.

- Concorde-passasjerene klarer nesten ikke å vente på å igjen komme om bord. Vi ser også frem til å frakte dem – heller før enn senere, sier Mike Strete, kundeservice-direktør i British Airways i en pressemelding.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

Artikkelen fortsetter under annonsen