Color Line utsetter dåp

Color Line kan ikke gjennomføre dåpen av det nye skipet Superspeed som planlagt. Farlig elektronisk støy fører til at seremonien må utsettes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«- Vi håper å kunne være i gang før påskeferien starter 14. mars. Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen»


Kristiansand (NTB): Superspeed skal trafikkere strekningen Kristiansand-Hirtshals. Skipet skulle egentlig ha vært klart til jul, men elektronisk støy fra kontrollenheten som styrer baugpropellene, førte til at skipet ikke kunne godkjennes av Direktoratet for sikkerhet og beredskap. Da skipet skulle leveres sist torsdag, var problemene knyttet til støyfilteret ennå ikke utbedret.

Se bilder av Superspeed

Onsdag informerte Color Line om at dåpen, som skulle ha funnet sted 28. februar, må utsettes til 12. mars, ifølge NRK.

- Vi håper å kunne være i gang før påskeferien starter 14. mars, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen til fvn.no

Styringsenheten for baugpropellene sender ut et høyfrekvent signal som i verste fall kan forstyrre andre elektroniske systemer om bord.

- Vi verken kan eller vil overta et skip som ikke er sertifikatmessig klarert i henhold til kontrakten, sier Mathisen. (©NTB)

Hundelugarer på danskebåten