Color Line overskjenker gjestene

Sandefjord (NTB): For første gang har skjenkekontrollen vært med Color Line-ferjene mellom Sandefjord og Strömstad. Fylkesmannens kommentar til rapportene er «ikke bra».

En rekke brudd på skjenkereglene dokumenteres i rapportene. Dels handler det om overskjenking, dels om skjenking til mindreårige.

Skjenkekontrollen påpeker også at gjestene i buffetrestauranten kan tappe sitt eget drikke uten kontroll av betjeningen, at gjester har drukket medbrakt i baren og at det er delt ut smaksprøver på akevitt og konjakk i taxfree-butikken.

- Ser ikke bra ut

- Den ene rapporten var verre enn den andre. Så det ser ikke bra ut, sier Jarle Jacobsen hos Fylkesmannen i Vestfold til Sandefjords Blad.

Color Line har en uke på seg til å kommentere rapportene. Jacobsen antyder overfor avisen at ferjene kan bli behandlet som et skjenkested, noe som kan bety at samtlige restauranter og barer på skipene kan bli tørrlagt i en periode.

Skjerper kontrollen

Konserndirektør for Color Line Transport Laila Valdal sier at selskapet tar rapportene svært alvorlig.

Hun legger til at det er satt i verk tiltak som skal bedre kontrollen på flere hold. Hun benekter også at bruddene som påpekes i rapportene, skyldes at ferjene aldri tidligere er blitt kontrollert.

- Vi har jevnlig hatt egenpålagte internkontroller, sier hun.

Kontrollene ble gjennomført i oktober. Fylkesmannen har tidligere ikke vært klar over at de er kontrollorgan for ferjene.