Color Line overskjenker gjestene

Sandefjord (NTB): For første gang har skjenkekontrollen vært med Color Line-ferjene mellom Sandefjord og Strömstad. Fylkesmannens kommentar til rapportene er «ikke bra».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke brudd på skjenkereglene dokumenteres i rapportene. Dels handler det om overskjenking, dels om skjenking til mindreårige.

Skjenkekontrollen påpeker også at gjestene i buffetrestauranten kan tappe sitt eget drikke uten kontroll av betjeningen, at gjester har drukket medbrakt i baren og at det er delt ut smaksprøver på akevitt og konjakk i taxfree-butikken.

- Ser ikke bra ut

- Den ene rapporten var verre enn den andre. Så det ser ikke bra ut, sier Jarle Jacobsen hos Fylkesmannen i Vestfold til Sandefjords Blad.

Color Line har en uke på seg til å kommentere rapportene. Jacobsen antyder overfor avisen at ferjene kan bli behandlet som et skjenkested, noe som kan bety at samtlige restauranter og barer på skipene kan bli tørrlagt i en periode.

Skjerper kontrollen

Konserndirektør for Color Line Transport Laila Valdal sier at selskapet tar rapportene svært alvorlig.

Hun legger til at det er satt i verk tiltak som skal bedre kontrollen på flere hold. Hun benekter også at bruddene som påpekes i rapportene, skyldes at ferjene aldri tidligere er blitt kontrollert.

- Vi har jevnlig hatt egenpålagte internkontroller, sier hun.

Kontrollene ble gjennomført i oktober. Fylkesmannen har tidligere ikke vært klar over at de er kontrollorgan for ferjene.