Color Line bygger søsterskip til «Color Fantasy»

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Color Line har besluttet å bygge enda en jumboferje. Båten blir søsterskipet til «Color Fantasy», som rederiet tok i bruk 3. desember 2004.

Color Fantasy ved verftet i Åbo, Finland.
Color Fantasy ved verftet i Åbo, Finland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Først og fremst er det markedsmottakelsen i Tyskland som har gjort at vi har besluttet å bygge en ny storferje, opplyser informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til NTB.

Rederiet har tidligere sikret seg en opsjonsavtale med Aker Yards i Åbo i Finland om bygging av en søsterferje til «Fantasy». Denne avtalen går ut i desember i år, men allerede nå har rederiets eier Olav Nils Sunde og Color Line-ledelsen besluttet å ta opsjonen i bruk.

Endelig signering av byggeavtalen skjer i juni, og beregnet leveranse er slutten av 2007.

2,5 milliarder

Det nye skipet er beregnet å koste vel 300 millioner euro - vel 2,5 milliarder kroner. Det er noenlunde det samme som «Color Fantasy» kostet rederiet.

Den nye storferja skal i utgangspunktet bygges som et søsterskip til «Color Fantasy», men informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen ønsker ikke å gå inn på enkeltdetaljer.

- Vi vil i tiden fram til juni vurdere våre erfaringer med «Fantasy», blant annet om det er behov for endret passasjerkapasitet, sier han.

Når alle skipets køyer i de forskjellige lugartypene er opptatt, er det 2.770 passasjerer om bord. Skipet er bygget og innredet som et cruiseskip, men har til forskjell fra andre cruiseskip også bildekk.

Truffet markedet

En vesentlig årsak til at Color Line nå har bestemt seg for å bygge en ny jumboferje, er at ledelsen mener at markedet er truffet på en riktig måte med «Color Fantasy».

- Det har slått til i alle deler av det marked det betjener - den rene passasjermarkedet, kurs- og konferansemarkedet og fraktmarkedet. Dette er mer enn det vi hadde håpet på etter så kort tid. Og mest gledelig er at det har slått an i Tyskland. Bookingene mellom Oslo og Kiel ligger i dag 50 prosent over nivået på samme tid i fjor, og det betyr vel 100.000 flere tyskere på vår rute mellom Tyskland og Oslo i år. Vi har ennå ikke gått inn og sett fordelingen mellom «Kronprins Harald» og «Color Fantasy», sier Mathisen.

- Disse tallene sier oss at gjør vi noe attraktivt på det tyske markedet, så kommer passasjerene, sier han. (©NTB)

[email protected]

>> BILDESPESIAL: Color Fantasy - kielbåt med cruiseambisjoner

>> BILDESPESIAL: Color Fantasys flotteste lugarerLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!