Cimber Sterling begjært kokurs

SAS setter inn ekstra fly i dag.

<strong><b>KONKURS:</strong></b> Cimber Sterling ble begjært konkurs torsdag 3. mai 2012. Foto: Scott wright/Wikimedia/Flickr
KONKURS: Cimber Sterling ble begjært konkurs torsdag 3. mai 2012. Foto: Scott wright/Wikimedia/Flickr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det over for det danske flyselskapet Cimber Sterling. I dag tidlig ble nemlig flyselskapet begjært konkurs.

Cimber Sterlings eiere ønsker ikke lenger å støtte flyselskapet økonomisk, derfor har styret i selskapet besluttet å begjære det konkurs, ifølge check-in.dk

Dette ble avgjort i retten i Sønderborg i dag, 3. mai klokken 06:30. Rundt 600 ansatte mister jobben, ifølge NTB.

Les også: Bjørn Kjos tror flere vil gå konkurs

SAS: setter inn ekstra fly

I dag setter SAS inn ekstra fly for å kunne hjelpe passasjerene som har booket billetter hos Cimber Sterling.

– Vi har i morges mottatt meldingen om at Cimber Sterling har gått konkurs. Det er dypt beklagelig. SAS har gjennom mange år hatt et nært og godt samarbeid med Cimber Sterling, skriver SAS DK i en pressemelding.

Videre forteller de at det er unngåelig at dette påvirker SAS' trafikk. De velger å fokusere på passasjerene som har kjøpt billett av SAS og som har blitt rammet kanselleringene.

– Vi har innsatt ekstra trafikk og øker kapasiteten hvis mulig hvor vi regner med at behovet oppstår som følge av kanselleringene. Det vil gi flertallet av passasjerer som har bestilt billett hos Cimber Sterling mulighet til å finne en alternativ reisemulighet og likevel komme frem, opplyser SAS.

Flyselskapet påpeker at det er for tidlig å si når trafikksituasjonen er blitt normalisert. For å finne ut hvilke ruter Cimber opererer på vegne av SAS, sjekk SAS sin nettside.

Tidligere i år gikk også lavprisselskapet Air Australia og de europeiske selskapene Malev og Spanair konkurs. Sistnevnte konkurs kostet også SAS dyrt.

SAS har vært deleier

Flyselskapet ble etablert 1. august 1950 av Kaptein Ingolf Nielsen. I mai 1998 kjøpte SAS 26 prosent av selskapet, men andelen ble solgt tilbake til Cimber Air Holding i 2003, ifølge Wikipedia.

Cimber Sterling hadde EuroBonus som fordelsprogram og flyselskapet hadde baser i Kastrup, Sønderborg lufthavn og Billund lufthavn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer