Charterselskap med Svalbard-reiser

Denne uken satser Ving på kaldere strøk.

Publisert
Sist oppdatert

– Torsdag 16. februar lanserer Ving en ny eksotisk øy. Her venter ikke strand, paraplydrinker og palmer, men isbjørn, nordlys og eventyrlige utflukter, opplyser Sophie Frisholm, PR-manager i Ving.

Den nye satsingen bryter med det man forbinder charterselskapet med, altså sol og varme.

– Gjennom flere år har vi fått tilbakemeldinger fra våre kunder om at de kunne tenke seg å reise til Svalbard. Vi har lyttet til kundene våre, og kan nå tilby pakkereiser også hit. Svalbard har utrolig mye å tilby og vi gleder oss til å sende våre gjester nordover, sier Frisholm i en pressemelding.

Svalbard er en del av Vings ruteflyprogram, dermed blir det SAS gjestene kommer til å fly med.

– SAS flyr direkte fra Oslo til Longyearbyen hver torsdag og søndag. Og så flyr de ellers hver dag hele uken via Tromsø. Man kan si det er daglige avganger og i tillegg direktefly fra Oslo i helgene, sier Firsholm til DinSide.

 • Les DinSides hotellanmeldelse av Spitsbergen Hotel her

 • Men hva vil det koste?

  Selv om høysesongen på Svalbard er i april, går det helt fint å reise her hele året, ifølge reiseoperatøren. Ving antar likevel at de fleste vil dra dit på vinteren, for å oppleve isbjørner, hundesleder og nordlys.

  Ving trekker fram to priseksempler på turer, og åpner for salg fra torsdag 16. februar:

  1. Svalbardpakke:
  Fly med SAS fra Oslo til Longyearbyen tur/retur, to netter på Spitsbergen Hotell eller Radisson Blu, med frokost og to utflukter. Fra cirka 5.400 kroner per person.

  2. Spitsbergen Adventure Cruise med MS Nordstjernen:
  Sesong fra starten av juni til slutten av august. Cruiset koster fra 9.270 kroner per person, men her kommer flyreisen i tillegg. Fem netter i lugar, frokost, lunsj og middag, samt transfer mellom flyplassen og skipet. Dette kan også kombineres med noen netter på hotell før eller etter cruiset.

  Priseksemplene over er fra oktober/november.

 • Les også: I Longyearbyen handler du taxfritt

 • Dyrest i april

  – Svalbard variere ikke så veldig i pris resten av året, utenom april. April er høysesong og den dyreste tiden å reise på. Sommermånedene er det litt billigere, forteller Frisholm til DinSide.

  Vings utflukter vil varierer med årstiden. Dersom man vil ha lenger opphold og flere utflukter, kan dette bestilles mot tillegg i prisen, opplyser Ving i pressemeldingen.

  Samme pris og skip er tilgjengelig for bestilling også fra Spitsbergen Travel, som i tillegg har flere typer cruise til salgs rundt Svalbard. Prisen gjelder per person i tomannslugar, og ved bestilling før 15. mars. Også her kommer fly og overnatting på Svalbard i tillegg.

  En rask prissjekk på flybilletter hos SAS, viser at det koster 5.124 kroner for en helgetur fra Oslo til Svalbard 16. til 18. mars. Da kommer hotellavgifter i tillegg. Prisen ligger på rundt 5.500 kroner tur/retur hvis du reiser i april.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer