Charterreiser

Rabatter, restplasser, spesialpriser og sesonger. Her er tipsene til hvordan finne de rimeligste charterreisene, uansett når du måtte reise.


 • Internettrabatter. De aller fleste charterselskapene gir deg rabatt om du bestiller via internett, men det er forskjell på hvor mye de enkelte selskapene gir deg i internettrabatt. Ving og Saga gir 100 kroner i internettrabatt per person, Apollo gir 50 kroner per person, og Star Tour gir 100 kroner per bestilling.

 • Velg lavsesong. Det kan fort bli titusener av kroner dyrere for en familie på fem, om dere reiser i høysesong fremfor lavsesong. Sjekk prisforskjellene, og velg lavsesong om dere kan. Vår skoleferieoversikt gir deg svarene på når det i alle fall ikke er smart å reise, om du kan unngå det.

 • Rabatter. Charterselskapene har utallige rabatter; det er barnerabatter, fastpris for barn, ekstrasengsrabatter, seniorrabatter, etc. Disse er som oftest knyttet opp til visse tider og hoteller. Sjekk rabattene, betingelsene og ikke minst prisen på sluttstreken, før du bestemmer deg. Her kan du lese vår sammenlikning av barnerabattene.

 • Restplasser. Mens de billigste flybillettene selges først, selger charterselskapene de billigste reisene til slutt. Jo lengre inntil avreise du venter, jo lavere blir prisene. Men akkurat hvor lave de blir, avhenger av sesong. Mai og slutten på august er gode lavpristidspunkt i så henseende. Merk at du selvsagt ikke kan velge bosted på øverste hylle om du satser på restplassreise. Følg med i DinSide Reises restplassøk. Du kan også få restplassvarsling som SMS til din mobiltelefon, mer om dette her

 • Følg med - slå til! Restplasser er ferskvare, og du er avhengig av å følge med på listene, og slå til når du finner noe som du synes er interessant. Vær oppmerksom på at restplasstilbud i avisene ofte er gammelt nytt før du får spist ferdig frokosten og svelget den første oppkvikkende kaffetåren. Internettlistene hos de enkelte selskapene, eller restplassøket hos DinSide som gir deg alle selskapenes tilbud samlet, er mye mer oppdatert og det er større sannsynlighet for at tilbudene du finner der faktisk er til salgt på det tidspunktet du ser det og får løftet av luren. I perioder med stort press på restplassene, som vi opplevde i høst, er det imidlertid kun én ting som gjelder: Ring!

 • Bestill charterreisen i et annet land. Om du bor slik til at det er mulig for deg å reise for eksempel fra Sverige eller Finland, kan det være penger å hente på å bestille charterreisen med avreise fra våre naboland. Spesielt aktuelt er dette i skoleferiene, da det er høysesong her hjemme, men kanskje ikke like mye høysesong i Sverige og Finland.
 • Bla videre i våre beste sparetips:

  >> Flybilletter
  >> Bosted
  >> Transport på reisemålet
  >> Spisesteder
  >> Severdigheter