Charterferie med alt inkludert

PRISTEST: Spis, drikk og la deg underholde - uten å betale en krone. Vi pristester "all inclusive"-ferier i Tyrkia, Bulgaria og Egypt.>> Dette koster det å bo med alt inkludert

Få helpensjon, mellommåltider og drikke inkludert, med "all inclusive"-hoteller.
Foto: Dimas Ardian/Getty Images og All Over Press Foto: Dimas Ardian/Getty Images og All Over Press Vis mer


Legg lommeboken igjen hjemme, og spis, drikk og nyt ferien ved hotellbassenget. Om du ikke riktig kan legge igjen lommeboken hjemme i Norge, så kan du i alle fall legge igjen pengene i safen - for bor du på "all inclusive"-hoteller trenger du ikke penger i det hele tatt for å komme deg gjennom dagen.

Frokost, lunsj og middag - og kanskje endog litt snacks til gratisdrinken eller kake til ettermiddagsteen: Alt er inkludert. Aktiviteter for store og små, underholdning og moro - det kan du også få inkludert på noen av "all inclusive"-anleggene.

Du slipper å betale regningen der og da - men du har selvsagt betalt for godene på forhånd. Vi har prissjekket "alt inkludert"-tilbudene til de fire største charterselskapene; Apollo, Saga Solreiser, Star Tour og Ving Reiser. Vi har sjekket prisene i Tyrkia, Bulgaria og Egypt - fordi dette er steder stort sett alle disse selskapene har slike hotelltilbud.

Dette er ferien for deg som ikke vil tenke på reisekassen under oppholdet.

>> Dette koster det å bo med alt inkludert

Prisene

Du kan få en uke med fly, hotell og all nødvendig mat inkludert fra 5.098 kroner. Da bor du i dobbeltrom på det som Apollo kategoriserer som trestjerners hotell i Albena, Bulgaria, og reiseperioden er første uken i juli. Det dyreste "all inclusive"-tilbudet i Egypt, Tyrkia eller Bulgaria, får du med Star Tour til Marmaris i Tyrkia: Bo en uke i dobbeltrom på det Star Tour kategoriserer som et 4 pluss-hotell, i perioden 30. juni til 20. juli - og betal 7.945 kroner.

All inclusive

Kunne du tenke deg å bo på all inclusive-hotell i ferien? (Avsluttet)
Ja, gjerne(72%) 1050
Nei, aldri(15%) 213
Kanskje(14%) 204
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Lønner det seg?

Dersom du kjøper en reise med opphold på et hotell med alt inkludert, slipper du selvsagt å løpe rundt med kontanter på deg til enhver tid. Du slipper også å være bekymret for om feriekassen rekker til mat og drikke gjennom hele oppholdet. Det er noen av fordelene ved å kjøpe "all inclusive"-opphold. Så er spørsmålet selvsagt om det lønner seg økonomisk sett.
Vi har gjort en enkel sammenlikning på hva det koster å bo med alt inkludert, og hva det koster å bo uten helpensjon, og dermed forsørge mat selv. Vi tar utgangspunkt i de rimeligste "all inclusive"-tilbudene fra de forskjellige charterselskapene til Bulgaria, som er den rimeligste "all inclusive"-destinasjonen i vår pristest. Tabellen nedenfor viser billigste all inclusive, sammenliknet med et bostedstilbud av samme standard.


Dersom du velger å bo uten mat inkludert, kommer selvsagt utgifter til mat og drikke i tillegg. Frokost, lunsj, middag, drikke til maten og "lokal drikke" i løpet av dagen er stort sett inkludert i tilbudene med alt inkludert. Her er noen priseksempler på mat og drikke, hentet fra Star Tour:

    Enkel lunsj fra 50 kroner
    Enkel middag fra 70 kroner
    Øl (halvliter) fra 10 kroner
    Vann i butikk (1 liter): cirka 5 kroner
    Mineralvann (33 cl.): cirka 4 kroner

For lunsj og middag med drikke, samt en liter vann til tørstedrikk hver dag i seks dager, er du raskt oppe i en sum på 900 kroner. Dette kan du regne som et minimum, ifølge prisantydningene fra Star Tour. Billigste hotell med frokost inkludert som oppført i tabellen ovenfor, er 450 kroner rimeligere enn billigste "all inclusive". Så i dette tilfellet er det i alle fall penger å spare på å velge alt inkludert.

HER KAN DU BO MED ALT INKLUDERT:

Star Tour:

Kaller dette tilbudet "BlueInclusive". Star Tour har 14 slike anlegg, og her er frokost, lunsj, middag og forfriskninger under dagen inkludert. Tilbudene varierer noe mellom de forskjellige hotellene, ofte kan man få mellommåltider, iskrem, aktiviteter og underholdning inkludert.
Her er det: Sunny Beach (Bulgaria), Obzor (Bulgaria), El Gouna (Egypt), Dassia (Korfu), Gerani (Kreta), Alcudia (Mallorca), Ixia (Rhodos), Side (Tyrkia), Marmaris (Tyrkia) og Öludeniz (Tyrkia).

Ving

Kaller det "Ving All Inclusive". Noen hotell er rene "all inclusive"-hotell, mens andre tilbyr deg å få alt inludert mot et tillegg i prisen. Du spiser og drikker uten å måtte tenke på å dra opp lommeboken for hvert måltid, og på noen av hotellene får du aktiviteter inkludert i prisen.
Her er det: Side (Tyrkia), Antalya (Tyrkia), Makadi Bay (Egypt), Hurghada (Egypt).

Saga Solreiser

Har tre rene "all inclusive" anlegg, hvor frokost, lunsj og middag er inkludert. I tillegg kan du få du drikkevarer og enkelte aktiviteter inkludert. Du kan også kjøpe en "Sun Garden Inclusive"-pakke på Sun Garden-anlegg, som altså gir deg frokost, lunsj og middag inkludert i en forhåndsbetalt pris. Saga Solreisers SunGarden Inclusive er et tilbud du får om du bor på et av Sagas SunGarden anlegg. Du betaler 1.350 kroner per person per uke, og får da sju frokoster, fem lunsjer og fem middager - med måltidsdrikke inkludert - og barn under 12 år spiser da gratis.
Her er det: Hurghada (Egypt), Kos (Hellas), Albena (Bulgaria) og Cesme (Tyrkia).

Apollo

Apollo har veldig mange "all inclusive" tilbud i sin katalog; vi finner hele 94 hoteller med muligheten for å bo med alt inkludert, når vi ser på både sommer- og vintersesongen. I sommersesongen er det drøye 50 hoteller å velge i. Du får frokost, lunsj og middag, og kan også få snacks, drikke, kaker, underholdning og aktiviteter.
Her er det: Tyrkia, Tunisia, Spania, Portugal, Montenegro, Malta, Kroatia, Hellas, Egypt, Bulgaria.

>> Dette koster det å bo med alt inkludert

Relaterte artikler:

PRISTEST: Hvilken greske øy bør du velge om prisen teller?
Eksotisk charter
PRISTEST: Ferdigpakke eller a la carte til Kroatia?
TEST DEG SELV: Er du en charterekspert?