Charterferie: Fikk aldri hotellrom

Det nyforlovede svenske paret fikk aldri hotellrom, da de reiste med Apollo til Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har tidligere reist med Apollo, og det har gått bra, men denne gangen ble det total katastrofe, sa Dan Eriksson og Frida Wahlberg til Aftonbladet.

Paret bestilte ferieuken i Hellas i juli allerede i februar, og sikret seg et flott hotellrom med egen balkong - trodde de.

Men da de ankom hotell Aria, viste det seg at aller rommene var utleid. I stedet ble de tilbudt et rom i 1. etasje, som var angrepet av mugg.

Wahlberg er allergisk, og kunne ikke bo på rommet uten å bli syk.

Les også: Måtte sove på stranda

Ble lovet nytt rom

– Når vi forklarte Apollos representant at det var umulig for Frida å være i rommet, lovet han å fikse et nytt rom, sa Eriksson.

– Vi hadde jo dessuten betalt for å få noe betydelig bedre.

Men klokken åtte om kvelden fikk de beskjed at Apollo ikke hadde funnet noe nytt rom til dem.

Til slutt klarte paret selv å finne et ledig hotellrom på et annet hotell. Det kostet dem 600 svenske kroner natten, en utgift de selv måtte betale.

Da de kom hjem, sendte de inn en klage til Apollo og ville ha erstatning for utgiftene de hadde brukt på overnatting. Men Apollo vil bare gi paret 1.000 kroner som kompensasjon fordi de ikke fikk rom med balkong.

– Booker man chartertur i så god tid skal dette ikke skje, sa Mattias Grundström, jurist i Konsumentverket, Sveriges forbrukerombud, til Aftonbladet.

– I og med at reisearrangøren fikk mulighet til å løse problemet, og ikke gjorde det, har de reisende rimeligvis rett på å få erstatning for det nye hotellrommet.

Ifølge Apollo ble det feil da paret bestilte reisen.

- Det kom ikke frem i bestillingen at de skulle ha rom med balkong, sa Kajsa Moström, informationssjef i Apollo. Apollo hevder også at det ikke var mugg i rommet paret ble tilbudt.