Champagneklassikere

Bobler i glasset

  1. Champagneklassikere


Magiske Moët i Epernay

Mums, Pommery, Taittinger, Piper Heidsiek, Moët & Chandon, Bollinger og champagne Joseph Perrier er bare noen av navnene fra regionen. Disse vinhusene kan man også besøke, som vinkjelleren til Moët & Chandon i Epernay. Det verdensberømte champagne-huset ble etablert i 1743, og tryller blant annet frem Dom Pérignon-champagnen. I vinhusets kalde kjeller står mer enn 108 millioner flasker av ulike slag. Her får man omvisning og prøvesmaking, og muligheten til å kjøpe champagne til halve prisen av det den koster hjemme.

Nettside: Moët & Chandon

Madame Bollinger

Bollinger har tilhold i den lille pittoreske byen Aÿ i Champagne og er en av de få kjente champagnehus som fremdeles er eiet og drevet av familien selv. Bollinger lager tradisjonell håndlaget champagne med moderne teknikker, og er også en av de få som fremdeles benytter eikelagring for sine viner. Med etikk og kvalitet som mål er denne vinen laget etter de regler og normer som finnes i Champagne.

Den sagnomsuste champagneprodusenten Madame Bollinger skal etter sigende også ha sagt dette om den forfriskende drikken:

"Jeg drikker champagne når jeg er alene, jeg drikker champagne når jeg er sammen med venner, jeg drikker champagne til mat, jeg drikker champagne når jeg føler med litt nedfor, og for å ikke snakke om når jeg er glad! Bortsett fra det drikker jeg aldri champagne, med mindre jeg er tørst."

Nettside: Bollinger

Pommery

Vinkjelleren til Pommery ligger på place du Général Gouraud i Reims, hovedstaden i Champagne-regionen. Champagnehuset er kjent for å være ukonvensjonelt, blant annet med merket "POP" som er en blå kvartflaske som drikkes med sugerør og er litt søtere enn vanlig champagne. Pommery har en av verdens største vin-tønner som rommer 100.000 flasker. Kjelleren er ellers rikt utsmykket med bronsestatuer og relieffer på veggene. Her er du like mye i et kunstgalleri som i en vinkjeller.

Nettside: Pommery

La Grande Dame i vinkjelleren

Vinkjelleren til Veuve Clicquot-Ponsardin befinner seg på Place des Droits-de-l'Homme i Reims. Den klassiske "Gule Enke" bor her, og er blitt et symbol for tradisjon, eleganse og livsstil. Vinkjellerens årgangschampagne heter "La Grande Dame".

Nettside: Veuve Clicquot-Ponsardin