Canterbury

Canterbury er kanskje mest kjent for katedralen, men her er også gode muligheter for vannsportaktiviteter og strandliv.

Katedralen i Canterbury. Foto: www.britainonview.com
Katedralen i Canterbury. Foto: www.britainonview.com Vis mer


Canterbury-katedralen har dessuten en blodig historie å fortelle. Sjekk fortellingen i omtalen av katedralen nedenfor.

Kanskje ringer det også en bjelle ved Canterbury-navnet fordi du har hørt Canterbury-fortellingene, som er et berømt diktverk av Geoffrey Chaucer. Du kan ta en vandring i fortellingene i besøkssenteret i Canterbury.

Canterbury er en småby med 34.000 innbyggere.

Se og gjøre

Katedralen
Katedralen er oppført i Unescos liste over verdens kulturarv. Den ble bygget i perioden mellom 1070 og 1503, og er en sengotisk katedral med romanske innslag. Katedralen har også en blodig historie: Thomas Becket, som var erkebiskop av Canterbury, ble stukket ned ved Jomfru Marias alter av fire kongelige riddere den 29. desember 1170. Det var en langvarig krangel mellom Becket og kong Henry den II, som ledet opp til den fatale hendelsen. Ridderne hadde feilaktig tolket en uttalelse fra Henry til at han ønsket erkebiskopen død. Becket ble begravet i katedralen, og var et populært pilegrimssted inntil Kong Henry VIII i 1538 satte en stopper for det.

Sjekk åpningstider med katedralen eller turistinformasjonen før ankomst, da katedralen kan være stengt for vedlikehold eller andre kirkelige arrangementer.

Spøkelsesvandring
Mange britiske byer har spøkelsesvandringer, så også Canterbury. Det skjer etter mørkets frambrudd, og du ledes rundt i byen mens du kan grøsse over spøkelseshistoriene som blir fortalt. Til Canterbury hører historien om en ung tjenestejente hos presten som får snusen i at presten ikke er så kysk som hun vil ha det til, og som har besøk av en "niese" som absolutt ikke er noen slektning ... Tjenestejanta forgifter både presten og niesen med en fulltreffer av en pai, og spiser siden et stykke av den forgiftede paien selv, for så å gjemme seg og legge seg for å dø ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Canterbury Tales
Besøkssenter hvor du får utforsket de jente Canterbury-fortellingene. Åpent daglig hele året, unntatt julaften. Besøkssenteret ligger på St. Margaret’s Street, like ved katedralen.

Badeliv
Herne Bay utenfor Canterbury har så gode strandfasiliteter og vannkvaliteter at strendene er utmerket med kvalitetsstempelet "Blått Flagg" (les mer om Blått Flagg og strender i denne artikkelen.) Det tar cirka 35-40 minutter med buss eller tog mellom Canterbury og Herne Bay.

Vannsport og vannaktiviteter
Det er et yrende dyre- og fugleliv langs kysten ved Canterbury, og du kan blant annet dra på båttur med fugle- eller selkikking. Det er dykkerturer, fisketurer, sufing mm.

Elvebåter
Ta en avslappende tur på elven med sightseeing og kanskje en matbit? Du kan leie gondolbåt, eller "punts", med guide og innlagt middag og vin om du ønsker det. eller ta en historisk guidet rotur. Dette er selvsagt væravhengig, og turene går fra rundt april til september.

Ekstern lenke: Canterbury turistinformasjon

Canterbury

Reisetid fra Stansted: Cirka fire timer og 20 minutter med buss, inkludert 45 minutters ventetid i London. Eller tre timer med tog.

Mer informasjon om rutetider:
Klikk her for å komme til National Express på nett
Klikk her for å komme til National Rail på nett