Cannes - filmfestival igjen!

Den første filmfestivalen gikk av stabelen i 1946. Allerede i 1939 var planene klare, men det ble utsatt grunnet krigen. De første årene ble festivalen avholdt i september, men siden 1951 har festivalen blitt lagt til mai.

Den franske regjeringen valgte Cannes ut fra den vakre beliggenheten ved Middelhavet. Bortsett fra årene 1948 og 1950 har festivalen blitt avholdt hvert år.

Kjendisjag og party

Ullmann er med ...
Ullmann er med ... Vis mer

Hvert år på denne tiden kommer de til Cannes: De lettkledde damene hvis eneste mål er å bli avbildet av hundreder av pressefotografer. Og like sikkert er det at de samme pressefotografene flokker seg rundt silikondamene med de minimale tekstilene. Men tro det eller ei: Det er ikke dette filmfestivalen handler om. Hit kommer også regissørene, filmstjernene og fagpressen. Og tusenvis av turister som håper på et glimt av kjendiser og en følelse av glamour.

Mer et filmforum enn en konkurranse

Filmfestivalen i Cannes er på mange vis noe helt annet enn en den store Oscar-utdelingen. Her får faktisk nesten alle filmene en eller annen pris – men gullpalmen er selvfølgelig den gjeveste av dem alle! Festivalen fokuserer mer på å hedre den kunstneriske kvaliteten ved filmene fremfor den kommersielle delen. Her møtes man like mye for å diskutere filmene som å se dem.

Tre skandinaviske filmer

Cannes - filmfestival igjen!

  1. Disse er nominert!

I år kan vi skandinaver skryte av at vi har med 3 filmer i hovedkonkurransen. Roy Andersson stiller med filmen ”Sånger från andra våningen”. Liv Ullmann presenterer filmen ”Trolösa” – og Lars von Trier er i Cannes med filmen ”Dancer in the dark”. Klikk på linken under så får du se hvilke andre filmer som er nominert!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varer i to uker – reis du også!

Har du noen fridager i mai? Lyst til å se gode filmer, nyte fransk atmosfære, spise godt og krasje filmfester fulle av A- og B-kjendiser? Mange av hotellene er stapp fulle, men det finnes muligheter til å bo andre steder på rivieraen også. Du kan komme deg til den franske rivieraen for en billig penge mens festivalen pågår. Star Tour kan den 14/5 tilby kun fly tur/retur Oslo-Nice en uke for kun 1199,-. Reis til ukens hotspot – uten tvil Cannes!