Camping med stil

LUKSUSCAMPING: Camping trenger ikke være harde brisker og fuktig sengetøy. Slik camperer du på første klasse: Med parabolantenne, flatskjerm-TV, badekar og peis.

Du kan få det meste rom tilleggsutstyr, og amerikanske vogner er blant de mest luksuriøse. Her vises stue med ildsted fra Nu-Wa (nederst, under TVen). Foto: Nu-Wa Vis mer

Campinglysten?

Er campinglivet noe for deg? (Avsluttet)
Ja, absolutt(71%) 550
Nei, aldri i verden(29%) 230
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Sentralstøvsuger er luksus hjemme, men du kan få det i campingvogna også. Her som tilleggsutstyr i Western Recreational Vehicles. Foto: Western Recreational Vehicles Vis mer


Bobil- og campingvognsalget øker, og vi kjøper gjerne større og nyere vogner.

>> BILDESPESIAL: Slik camperer du i millionklassen

- Vognsalget har vært høyt de siste årene, og det er solgt spesielt mye store vogner. Bobilsalget har også økt voldsomt; det er mange som har hatt campingvogn som kjøper bobil, og det er endel eldre som kanskje får frigjort endel penger ved boligsalg som kjøper seg bobil, og så er det faktisk endel båtfolk som kjøper bobil. Mange bruker bobilen hele året; de reiser kanskje til Spania eller Portugal om vinteren, og så er de her hjemme om sommeren, forteller Åge Ødegård, organisasjonssekretær i Norsk Caravan Club (NCC).

- Det som er spesielt gledelig er jo at det er flere barnefamilier som nå kjøper seg vogn, og da er det relativt mange som kjøper seg ny vogn, sier Ødegård.

150.000 bobiler og campingvogner i Norge

Ifølge Ødegård i NCC Du kan få en brukt campingvogn for 50.000 kroner, og en ny vogn fra rundt 120.000 kroner. Ser man på bobiler, kan man få brukte for rundt 100.000 kroner og nye for rundt 450.000 kroner. I dag er det cirka 100.000 registrerte bobiler og campingvogner i Norge, og i tillegg kommer de avskiltede vognene som står fast på campingplasser rundt omkring; man regner med at det her kan være snakk om rundt 50.000 biler og vogner.

Luksushytter på hjul

Det finnes vogner som er beregnet til å kjøre med, og så er det vogner som er mer beregnet til å stå fast. Det finnes vogner som måler opp i 10 meter, og da er det vel kanskje ikke bare-bare å manøvrere rundt i bygatene.

- Dette er vogner som det riktignok er lovlig å kjøre med, men som er mer en flyttbar hytte, mener Åge Ødegård. Det er blitt mer og mer vanlig med vogner som man kanskje flytter kun to ganger i året, fortsetter han.

>> BILDESPESIAL: Fristet av en rullende hytte med peis, parabol og badekar? Sjekk vår bildespesial av bobilene og campingvognene i millionklassen.

Mer om camping på DinSide Reise:

Prisoversikt: Billigste campingland
BILDESPESIAL: Campingstæsj