Camping inn i varmen

Camping vinner over hotell i Norge sommerstid.

Camping på norske veier i sommer. Tysk ekvipasje observert i Isterdalen denne uken. <i>Foto: Lars Brubæk</i> Foto: Lars Brubæk
Camping på norske veier i sommer. Tysk ekvipasje observert i Isterdalen denne uken. Foto: Lars Brubæk Foto: Lars BrubækVis mer

I fjor sommer overnattet 23 prosent flere på campingplass enn hotell. Mellom mai og september i fjor ble det registrert 6,5 millioner overnattingsdøgn i campingvogn, bobil, telt og campinghytte i Norge. I samme periode var det 5,3 millioner overnattingsdøgn på norske hoteller viser tall fra Reisebedriftenes Landsforening (RBL).

Og årets sommer tegner til å bli enda bedre for campingbedriftene, melder det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

- Med så bra vær tidlig i juli blir nok denne sommeren enda bedre enn i fjor, sier Per-Erik Wendel ved Kjærstranda Familiecamping i Vestfold til Newswire.

I en avstemning på DinSide Reise i april viste det seg også at hele 67 prosent av de som avga stemme planla campingferie i sommer.

Camping med stil

Heldigvis er det ikke lenger slik at camping er ensbetydende med mugne soveposer, klamme telt og koking på primus. Med millionbeløp på baklomma kan du sikre deg camping i stjerneklassen.

- Vognsalget har vært høyt de siste årene, og det er solgt spesielt mye store vogner. Bobilsalget har også økt voldsomt; det er mange som har hatt campingvogn som kjøper bobil, og det er endel eldre som kanskje får frigjort penger ved boligsalg som kjøper seg bobil. Det fortalte Åge Ødegård, organisasjonssekretær i Norsk Caravan Club til DinSide i mai.

Nye campingvogner koster fra cirka 120.000 kroner, mens bobiler selges fra omkring 450.000 kroner. Men vil du virkelig campe med stil trenger du ikke stoppe der. Rullende hytter med peis, parabol og badekar finnes faktisk. Mer om det her:

>> Camping i millionklassen

De billigste campinglandene

Den tyske bilistorganisasjonen ADAC har gjennomført en campingundersøkelse i år, som viser prisene på camping i 12 europeiske land (Norge er ikke med). Det billigste i undersøkelsen er Polen, mens Italia er dyrest. Spennet er imidlertid stort. Se resultatene av undersøkelsen her:

>> Mest campingliv for pengene

Fra i fjor ble det også mulig å campe nesten gratis i Danmarks skoger, for første gang.

>> Gratis camping i Danmark

  • Mer om bilferie