Camarote


Dette er verdens mest kjente karneval, besøkt av hundretusener og beglodd på millioner av tv-seere verden rundt. Selv om det er oppstyr i måneder i forveien, og mye skjer i uka før og under, er det hovedsaklig to dager som gjelder. I 2005 var det 5. og 6. februar i Rio. Disse to dagene er tiden for de beste sambaskolene til å konkurrere. Skolene er inndelt i fire divisjoner, basert på de siste års opptredner, og kun de beste går hovedparaden (”desfile das Escolas de Samba”). Mangueira er en av de 14 sambaskolene i øverste divisjon, og Pasquantonio er en av deres representanter i opptoget.

- Mangueira har de beste sambakomponistene og sangerne i Brasil. For noen, særlig de i favelaen, er dette som en religion, sier han.

Sapulai-gata er brennpunktet for karnevalet – den store sambascenen. Alle passerer her. Dommerne og VIP-losjene har tilholdssted i dette området. Å få tribuneplass koster i utgangspunktet 30 til minst 500 reals (NOK 86 - 1.436), alt ettersom hvor kort tid som gjenstår og/eller hvor utsolgt setene er. Losjene har ofte startpriser i 1.000 reals-sjiktet (NOK 2.872).

- Problemet er at man er låst i boksen hele kvelden, sier Pasquantonio.