Terje Formoe, her som Kaptein Sabeltann, gleder seg til byen er ferdig. Foto: Dyreparken
Terje Formoe, her som Kaptein Sabeltann, gleder seg til byen er ferdig. Foto: DyreparkenVis mer

Bygger sjørøverlandsby med 171 leiligheter

«Abra Havn» blir den største investeringen i Dyreparkens historie.

– Det er mulig at dette er et lite skritt for menneskeheten, men det er definitivt et stort sprang for Kaptein Sabeltann, sier Terje Formoe, i en pressemelding.

Sist helg gav Dyreparkens styre grønt lys for utbyggingen av overnattingsstedet, som ligger øst for Grashavet i Kristiansand. Grunnarbeidet er nærmest fullført, og oppdraget til Kaspar Strømme AS starter nå.

«Abra Havn» heter den nye sjørøverlandsbyen, som blir et overnattingstilbud basert på Kaptein Sabeltanns historier. 200 millioner kroner koster investeringen.

Byen er forventet å stå ferdig til pinse 2012, og vil holde åpen fra påske til og med høstferien.

Kjenner du deg igjen? Gir barna søppelmat i ferien

Gjestene blir integrert

171 leiligheter skal bygges, noe som gjør at dette vil bli en av de største utbyggingene av overnattingskapasitet på Sørlandet noensinne, ifølge Dyreparkens nettsider.

Totalt blir det 85 hus, og selve området dekker cirka 200 meter.

– 10 til 20 hus får spesiell tilhørighet til Sabeltann-figurene. Her kan du bo hjemme hos for eksempel Langemann, Pinky, Pelle og Pysa. Men de bor ikke der samtidig som gjestene er der, altså, sier Reidar Fuglestad, konsernsjef i Dyreparken Utvikling AS, til DinSide.

Tanken er nemlig at gjestene ikke skal være passive tilskuere, men en del av Kaptein Sabeltanns verden. For å sikre at gjestene kommer i ordentlig sjørøverstemning, blir det lagt inn lyder, lys og effekter i byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Dyreparken
Foto: Dyreparken
Foto: Dyreparken
Foto: Dyreparken
Foto: Dyreparken

Se bilder av byen her:

Folket har talt: Her er familiefavorittene

Spis sammen med sjørøvere

Det skal kjøpes inn 750 senger, som blir fordelt på 3-, 4-, 5-, og 6-sengers leiligheter. Disse vil da ha ett, to eller tre soverom, og det skal være tilrettelagt for enkelt selvhushold.

– Leilighetene er utstyrt med kjøleskap og stekeovn, men det er også muligheter å spise ute eller få catering i Dyreparken. Du kan blant annet få spise frokost og middag sammen med sjørøvere, forteller Fuglestad.

For å komme seg til Kaptein Sabeltanns Verden må du gå om bord i sjørøverkapteinens skip, og bli fraktet over til andre siden.

>>>Se hva dyreparken gjør med deg

– Et opplevelsesunivers

Sabeltanns far er strålende fornøyd med planene.

– Dette er kronen på verket for Kaptein Sabeltann-universet. Jeg vet ikke om noe annet sted i verden som har et så stort og gjennomarbeidet sjørøverkonsept som det Dyreparken nå vil få. Dette blir en fullgod by, et stort utstillingsvindu og et opplevelsesunivers av de helt sjeldne, forteller Formoe i pressemeldingen.

Som alle sjørøverlandsbyer hør og bør, inneholder også denne byen en borg. Den heter «Villa Rosa», og her er også muligheter å overnatte.

Dyreparkens konsernsjef forteller at utbyggingen ikke vil ha noen konsekvenser for sesongens besøkende. Prisene vil ligge på lik linje med andre overnattingspriser i området.

– Vi gleder oss helt forferdelig til det er ferdig, utbryter Fuglestad.