Bygger om innsjekkingen på Gardermoen

Arbeidet kan føre til ekstra køer.

VELG SEKK: Da må du levere bagasjen i spesialbagasjen, hvor det stort sett alltid er kortere køer enn på bagasjedroppen. Foto: Colourbox.com
VELG SEKK: Da må du levere bagasjen i spesialbagasjen, hvor det stort sett alltid er kortere køer enn på bagasjedroppen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist helg opplevde flere av passasjerene ekstra lange køer til SAS´ bagasjedrop ved avreise fra Gardermoen. Ifølge informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, skyldes kapasitetsproblemene den nylig påbegynte ombyggingen av Gardermoen.

- Lørdag ble en hel innsjekkingsøy stengt, dermed måtte alle SAS-passasjerer levere bagasjen på én slik øy og ikke to, som er det vanlige, sier Kobro.

Lørdag varte køproblemene en time, og Kobro bekrefter at det kan oppstå liknende situasjoner i tiden fremover.

Ombygging i to måneder til

Ombyggingsarbeidet i innsjekkingsområdet skal ifølge Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, være ferdig 1. januar.

I helgen var det flytting av spesialbagasjebåndet som skapte problemer for passasjerene.

- Den første delen av arbeidet som påvirket køene er nå sluttført. Fra 1. januar vil hele ombyggingen være ferdig, og da vil spesialbagasjebåndet være på samme innsjekkingsøy som innsjekkingen er i dag, forteller Johansen.

Skal du ut og reise og er usikker på om det er kø i sikte, kan det være lurt å sjekke Oslo Lufthavns webkamera, som viser nye bilder fra terminalen hvert 15. sekund.

Dessuten er et godt tips å velge bagasje med omhu for å unngå unødvendig venting i lange køer.

Les også: Nå får Gardermoen disse spisestedene

Trillekoffert eller ryggsekk

Som kjent får man med seg en liten trillekoffert som håndbagasje hos de aller fleste flyselskapene - og slipper innsjekking.

Har du behov for å få med deg mer bagasje enn dette, er et greit tips å droppe den store kofferten og heller sjekke inn en større ryggsekk til flyturen.

Det er nemlig slik at ryggsekker må leveres inn som spesialbagasje, på grunn av reimene som kan sette seg fast i bagasjeanlegget.

Er det mange som skal reise og det oppstår køer slik som i helgen, vil det stort sett alltid være langt færre som venter i køen til spesialbagasjen. (Om ikke alle leser dette, vel og merke :-).)

Les også: Derfor forsvinner den svarte kofferten