Blir rommene på de nye hotellene også utstillingsrom for Ikeas nye møbler? Det vet vi foreløpig ikke. Foto: Elisabeth Dalseg
Blir rommene på de nye hotellene også utstillingsrom for Ikeas nye møbler? Det vet vi foreløpig ikke. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Bygger Ikea-hoteller

Skal satse på lavprishoteller - men ikke under Ikea-navnet.

Publisert
Sist oppdatert

Folk bruker Ikea til så mangt. Mens noen handler møbler og spiser kjøttbullar der, bruker andre varehuset til å gå på sjekker'n.

Snart kan du også forbinde Ikea med overnatting, også flere steder enn på Ikea Hotell & Restaurant Värdshuset, som ligger i Ikeas "hjemby" Älmhult, samt på det planlagte Ikea-hotellet i Malmø.

Les også: Slik blir Stordalens nye design-hotell i Oslo

Lavpris-hoteller

Ifølge Financial Times planlegger Ikea-selskapet Inter Ikea minst 100 budsjetthoteller i flere land i Europa.

– Vi vil annonsere beliggenheten for det første budsjetthotellet i Tyskland i løpet av få uker, og vi snakker nå med hotelloperatører for å implementere konseptet, har Harald Müller ved Inter Ikeas eiendomsdivisjon sagt til Frankfurter Allgemeine Zeitung i Tyskland.

Hotellene vil ifølge Financial Times ikke benytte Ikea-navnet. De skal drives av allerede eksisterende hotelloperatører, men bygges og utvikles av Ikea-selskapet.

Mest aktuelle for disse hotellene er ifølge avisen land som Storbritannia, Polen, Nederland og Tyskland.

Mer om møbelgiganten: Ikea billigst i Polen

Et marked flere satser på

Hotell med moderne design til lav døgnpris er en viktig trend i overnattingsmarkedet, og Ikea er ikke det eneste selskapet som satser her. Tidligere har DinSide omtalt flygiganten Easyjets EasyHotels som tilbyr svært begrensede kvadratmeter til lavpris. Tune Hotels har også lansert hoteller med smarte løsninger og liten plass til minipris, mens Thon allerede i 2006 lanserte et billigkonsept ved Gardermoen. En av de største aktørene i dette markedet er tyske Motel One.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer