Bygårdsromantikk i Oslo

Frister ikke velkjente perler som Grand, Continental, Holmenkollen Park og Bristol? Oslo har mer å by på enn disse gamle storhetene som du sikkert har hørt om fra før.

Publisert
Sist oppdatert

- Det heteste nye nå er nok Bastion, som er et frittstående boutiquehotell, forteller konsulenten ved hotellbookingen hos Oslo Promotion, hovedstadens turistkontor.

Myke møbler og tilbakelent lunhet hos Bastion. Her fra frokostsalen.
Myke møbler og tilbakelent lunhet hos Bastion. Her fra frokostsalen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

DinSide Reise som har base i Oslo, må si seg enig i at det er et hotell som har potensiale til å by sine besøkende på en spesiell overnattingsopplevelse. Vi tok en rundtur på hotellet i vår, og lot oss begeistre over interiøret i hotellets nyeste del.

 • Ta turen inn i Hotel Bastion
 • Turistkontoret tipser også om to andre hoteller i byen på vårt spørsmål om spesielle hoteller i hovedstaden uten det typiske kjedepreget, og som ikke alle og enhver har hørt om før.

  Nyoppussede Ambassadør på Frogner ligger i en rosa bygård midt blant Frogners pene bygårder. Her er stukkatur og rosetter på plass, og himmelsenger er ikke et fremmedord.

  Et annet tips er Gabelshus hotel. Dette ligger på Oslos beste vestkant, i en bygning fra 1912 som ble pusset opp for to år siden. Her er rommene ganske som de var i 1912, i forskjellige formater og størrelser, men innredningen er ny av år 2000.

  Her finner du dem

  Hotel Bastion
  Skippergaten 7
  0101 Oslo
  22 47 77 00

  Priser fra 800 kroner i dobbeltrom.

  Hotel Bastion på nett

  Hotel Ambassadeur
  Camilla Collets vei 15
  0258 Oslo
  23 27 23 00

  Priser fra 910 kroner i dobbeltrom.

  Hotel Ambassadeur på nett

  Gabelshus hotell
  Gabelsgate 16
  0272 Oslo
  23 27 65 00

  Priser fra 935 for dobbeltrom.
  Gabelshus på nett

 • Her finner du DinSide Reises test av Oslo-hotellenes suiter, fra våren i fjor.
 • Tilbake til innledningen
  Videre til flere hete hotelltips

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer