Busstreiken: Hele landet rammet

Over 8000 bussjåfører er tatt ut i streik rundt om i landet. Mandag morgen er det fremdeles ingen kontakt mellom arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden.

<strong>BUSSTREIK:</strong> Unibuss’ busser står parkert på Ulven i Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB
BUSSTREIK: Unibuss’ busser står parkert på Ulven i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Over en uke etter at bussjåfører i Oslo og Viken gikk ut i streik, er det ennå ingen samtaler på gang. Det opplyser kommunikasjonssjef i Yrkestrafikkforbundet Tormund Hansen Skinnarmo til NTB.

– Ikke noe nytt, ingen kontakt, skriver han i en SMS.

I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4500 bussjåfører sluttet seg til de 3800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

Totalt er dermed rundt 8500 sjåfører med i streiken, som startet søndag 20. september da det ble brudd i meklingen mellom NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden, og Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet på arbeidstakersiden.

Lørdag morgen ble streiken trappet opp og nå er sjåfører i streik i Oslo, Viken, Østfold, Vestland, Trøndelag, Rogaland, Finnmark, Nordland*, Agder og Møre og Romsdal*.

*Nordland: Stans i Lofoten, Vesterålen, Ofoten, Andøya, Salten utenom Kjerringøy og Indre Helgeland.
*Møre og Romsdal: Stans i bussruter i Fræna, Eide, Midsund og Aukra, samt enkelte avganger mellom Ålesund og Stryn.

De reisende oppfordres til å sjekke informasjon på busselskapenes nettsider.

Står fast på tilbud

Administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO Transport bekrefter også overfor NTB at det ikke er etablert noen kontakt.

– Arbeidsgiversiden står fast på sitt tilbud, som gir en lønnsvekst på samme nivå som andre yrkesgrupper har fått i årets oppgjør, sier han.

Store deler av kollektivtrafikken er nå lammet som følge av bruddet i lønnsoppgjøret. Lørdag morgen ble bussjåførene i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark tatt ut i streik.

Bekymret sykehusledelse

Bergen er en av byene som er rammet av streikens opptrapping – noe som bekymrer ledelsen ved Haukeland universitetssjukehus.

– Vi er selvsagt bekymret for kombinasjonen av covid-19 og smitte – og manglende busstransport i vårt område, sier administrerende direktør Eivind Hansen til NRK.

Bergen kommune har nylig vært utsatt for et smitteutbrudd og har innført flere smitteverntiltak.

Sykehusledelsen oppfordrer nå ansatte og pasienter til å gå eller sykle hvis de kan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer