Buss-sjåfør på villspor

Det ble store endringer i programmet på bussreisen til Europas juvel. Buss-sjåføren hadde ikke kart, og fikk problemer med å finne veien.

På ville veier: Buss-sjåfør rotet det til på veien til Praha...
På ville veier: Buss-sjåfør rotet det til på veien til Praha... Vis mer
...og de reisende gikk glipp av den store Praha-opplevelsen.
...og de reisende gikk glipp av den store Praha-opplevelsen. Vis mer

De skulle besøke Praha med buss, og gledet seg selvsagt til et møte med en av Europas vakreste byer. Dessverre gikk ikke turen helt som planlagt.

Feil sted, feil tid

I følge klagerne kjørte Haga Reisers sjåfør deler av turen uten kart, og måtte spørre etter veien. I tillegg kjørte han på egen hånd og kom på avveie. Dermed ble ikke verken programmer eller tidsfrister overholdt. Klagerne mente at de gikk glipp av opplevelser de hadde betalt for.

Nekter

Buss-sjåføren delte ikke passasjerenes syn, tvert i mot fant han klagernes påstander urimelige. Haga Reiser fant imidlertid ingen grunn til å trekke klagernes påstander i tvil og tilbød en kompensasjon på 3.000 kr og ti prosent avslag på den neste turen klagerne måtte bestille hos reiseoperatøren.

Detaljert

Dette var ikke de forsmådde turistene fornøyd med. De beskriver avvikene i detalj i klagen til Reklamasjonsnemnda. Haga Reiser velger på sin side å ikke kommentere de enkelte punktene klagerne la frem. Dette legger Reklamasjonsnemnda til grunn i sitt vedtak og anbefaler en dobling av erstatningssummen. 6.000 kr er i følge nemnda en passende erstatning for å gå glipp av deler av et fastsatt reiseprogram.

Vær grundig

Reklamasjonsnemndas vedtak viser at det lønner seg å være grundig. Ble ikke reisen helt som du hadde tenkt deg? Skriv en utførlig beskrivelse av hva som gikk galt, og få også med tidspunktet og stedet hvor det gikk galt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide Reise forteller deg hvordan du klager på mislykkede feriereiser i denne artikkelen.

Ut på tur?

Lyst på et avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.