Buss er et annet ord for hotell

Du skal være ganske rastløs for å sjekke inn på dette hotellet.

<B>UTRADISJONELT:</B> Busshotellene til Rotel Tours likner ikke så veldig mye på hotellene du vanligvis bor på. Her fra et opphold i sørvest-Kina.
UTRADISJONELT: Busshotellene til Rotel Tours likner ikke så veldig mye på hotellene du vanligvis bor på. Her fra et opphold i sørvest-Kina.Vis mer

Vanligvis er det turisten som pakker med seg mikk og makk og oppsøker hotellet, og selv om et forelska par helt sikkert kan finne på å si hollywoodting som og jorden beveget seg etter første natta, kan de knappest måle seg med dette hotellet.

Det beveger seg nemlig minst like bra og langt som bilen din.

Rotel betyr rullende hotell

Det er det tyske reiseselskapet Rotel Tours som for det første har kombinert engelske hotel og rolling ("ruller") til ett ord - rotel -, og som for det andre har flyttet bussen over fra å være et midlertidig transportmiddel til å bli et sted du ikke blir kastet ut selv om du skulle sovne på bakerste rad midt på natta.

RASTEPAUSE: Ikke akkurat femstjerners hotell i New York, men hvis du velger å reise på tur med et busshotell er du sannsynligvis ikke femstjernerstypen.
RASTEPAUSE: Ikke akkurat femstjerners hotell i New York, men hvis du velger å reise på tur med et busshotell er du sannsynligvis ikke femstjernerstypen. Vis mer

Rotel tilbyr fire ulike busstyper, som alle fungerer som et rullende hotell. De minste modellene har plass
til mellom 20 og 24 passasjerer, eller gjester om du vil, og har sengeplassene direkte påmontert bussen.

De større bussene har en kapasitet på mellom 34 og 40 mennesker, og er beregnet for større ekspedisjoner over større avstander. Her er sovedelen adskilt fra resten av bussen i form av store tilhengere. Selv om de reisende har tilgang til toaletter i alle bussene, finnes det ikke medbrakt dusj.

Helt eget rom

Reisende kan velge mellom enkelt- og dobbeltrom, og du beholder rommet du blir tildelt første dagen gjennom hele reisen. Hver sengeplass har eget vindu (som ikke er boltet fast og dermed kan åpnes og lukkes etter behov) og gardiner, mens bagasjen stues bort i et dedikert bagasjerom.

Frokost og middag tilberedes i bussens medbrakte kjøkken. Sistnevnte måltid inntas dog like gjerne i en lokal restaurant (hvor du enn måtte befinne deg), mens en ser ut til å måtte fikse lunsjen selv.

Selskapet heder ifølge bilbloggen Jalopnik at de betjener rundt 3400 seter, som vil si at Rotel Tours i så fall sitter med en ganske betydelig bussflåte.

RASTEPAUSE: Ikke akkurat femstjerners hotell i New York, men hvis du velger å reise på tur med et busshotell er du sannsynligvis ikke femstjernerstypen.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
UTRADISJONELT: Busshotellene til Rotel Tours likner ikke så veldig mye på hotellene du vanligvis bor på. Her fra et opphold i sørvest-Kina.
SONY DSC
SONY DSC
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

(Artikkelen fortsetter under bildeserien)

Lang erfaring

De har dessuten holdt på med slike sengebussturer helt siden 1959, hvor de har organisert små og større rundturer i de fleste deler av verden, inkludert Asia og Afrika.

Det er først og fremst tyske turister som nyter godt av det spesielle reisebyråets tjenester, noe som forklarer hvorfor hjemmesiden til Rotel bare er tilgjengelig på tysk.

Apropos eksotiske reisemål: Rotel Tours selger også reiser til norske mål, og du vinner ingen premier hvis du gjetter at Nordkapp er det ypperste målet på den ganske så lange bussturen.

For 2040 Euro (rundt 16.300 kroner) er du på den 25 dager lange turen blant annet innom København, Helsinki, Hammerfest, Oslo, Alta og Tromsø, før du ender opp samme sted som turen begynte, i Soltau i München.

Du kan lese mer om Rotel Tours - på tysk - på reisearrangørens hjemmesider.