Bunnfrossent teater

Teater blir neppe det samme etter dette: Isteater i Nord-Sverige i form av det berømte Shakespeareteateret ved Themsen - The Globe.

Iskaldt teater i Jukkasjärvi. <I>Foto: Icehotel/Harry Johansen</I> Foto: Icehotel/Harry Johansen
Iskaldt teater i Jukkasjärvi. Foto: Icehotel/Harry Johansen Foto: Icehotel/Harry Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk utgave av Shakespeare med ultranordisk profil. Det er hva du kan oppleve ved Torneelvens bredder i vinter. Verdens kanskje mest omtalte ishotell, som ligger i Jukkasjärvi, utvider med nye opplevelser. Nå kan du også oppleve klassisk teater i bunntæla omgivelser. En kopi av The Globe, Shakespeareteateret ved Themsen, står klar for teatergjester nå. Og med sesong til april, har du fortsatt litt tid på deg til å oppleve isteateret.

Se mer under annonsen

Hamlet snakker samisk

Intens Hamlet på samisk. Foto: Icehotel/Harry Johansen Foto: Icehotel/Harry Johansen
Intens Hamlet på samisk. Foto: Icehotel/Harry Johansen Foto: Icehotel/Harry Johansen Vis mer


Ikke nok med at det er iskaldt. De har også valgt å tilpasse språket til omgivelsene: Hamlet spilles nemlig på samisk. Og det er norske skuespillere som står bak karakterene. Den danske prins viser seg altså i Nord-Sverige spilt av skuespillere fra BeaivvᚠSámi Teáhter, det samiske nasjonalteateret fra Kautokeino. En skribent i den britiske storavisen Telegraph har akkurat sett en av forestillingene og sier følgende:

"This astonishing, beautiful Hamlet on ice is a triumph. I urge you to go to see it for a truly life-enhancing experience."

Her spares det ikke på adjektivene med andre ord.

Show og teater til svenskepriser

Det er ikke bare Hamlet som står på programmet i den svenske isgloben. Efva Lilja Dance company skal ha danseforestilling, Arja Saijonmaa holder flere konserter. Andre gjesteartiser vil også holde forestillinger både i februar og mars.

Teatertruppen fra Kautokeino skal i tillegg til Hamlet også spille en danse- og joikeforestilling sammen med Kirunas sameteater. Forestillingen har fått navnet Jasat, og skal vise det beste av samisk joik i dag.

Du kan se forestillingene for en billettpris på SEK 495/875 per person (NOK 415/733) - det er billigere på "bakken" enn i "boksene". Gjesteopptredener kan du se fra 245 til 495 svenske kroner. (205 til 415 norske kroner) Sesongens siste forestilling holdes den 6. april.

- Om ikke det kommer store grupper, er vi aldri utsolgt. Det er plass til 520 personer i teateret, forteller Ice Globe Theaters koordinator, Martin Liabæck til DinSide Reise.

Mer is på DinSide:
Om ishotellet, omtale fra 2000.
Altas ishotell.
Iskald fryd på Budor.

Eksterne lenker:
Teateret: BeaivvᚠSámi Teáter
Ishotellet og globen: Ishotell


Ut på reise?

Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

  • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
  • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
  • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
  • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
  • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!