Bulgaria er billigst

Vil du feriere billig, kan det lønne seg å velge Bulgaria.

En tre-retters middag er billig i Bulgaria, som også totalt sett har det laveste prisnivået i en ny, britisk undersøkelse. Foto: All Over Press
En tre-retters middag er billig i Bulgaria, som også totalt sett har det laveste prisnivået i en ny, britisk undersøkelse. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på lavbudsjett og ønsker at feriepengene skal strekke til lengst mulig, kan det lønne seg å velge Bulgaria i sommer.

Ifølge en britisk undersøkelse er nemlig dette det billigste ferielandet.

Billigst av 15 feriemål

Det er det britiske Post Office Holiday Costs Barometer for 2012 som viser at Bulgaria er det billigste av 15 alternative ferieland i Europa. De har sammenlignet prisene på blant annet mat, drikke, alkohol, sigaretter og solkrem.

Prisnivået i Bulgaria ligger et godt stykke under nivået i de andre landene, viser undersøkelsen.

At Bulgaria er et rimelig reisemål, får vi bekreftet ved å ta en titt på Statistisk sentralbyrås kjøpekraftsundersøkelse for 2010. Der finner vi Bulgaria helt nederst i forhold til prisnivå i Europa, kun slått av den tidligere jugoslaviske republikk Makedonia og Albania.

Ser man på valutakursene fra Norges Bank, viser de at det er ennå gunstigere for nordmenn å reise til Bulgaria i sommer enn for bare ett år siden. Med dagens kurs tilsvarer 100 bulgariske lev 388,92 norske kroner.

I juni i fjor tilsvarte en lev 400,45 norske kroner.

Her kan du sjekke valutakurser for ditt reisemål

Spania på fjerdeplass

Post Office har sammenlignet prisnivået i følgende 15 land, her rangert fra billigst til dyrest:

 1. Bulgaria
 2. Tyrkia
 3. Portugal
 4. Spania
 5. Kypros
 6. Mallorca
 7. Dubai
 8. Italia
 9. Hellas
 10. Malta
 11. Frankrike
 12. USA
 13. Egypt
 14. Kroatia
 15. Storbritannia

Bak Bulgaria finner vi altså Tyrkia på andreplass, som har blitt hele 22 prosent billigere siden samme undersøkelse ble gjennomført i fjor. Deretter kommer Portugal på tredjeplass, som det billigste euro-landet i undersøkelsen. Spania, som er et av nordmenns favoritt-reisemål, havner på fjerdeplass i rangeringen.

Både en kopp kaffe, en flaske lokalt øl og en tre-retters middag er billigst i Bulgaria. Dubai er dyrest på både kaffe og øl av samtlige, mens middagen har høyest prislapp i Egypt.

Skal du feriere i et land der euro er valuta, spår DNB kurser rundt 7,50 norske kroner per 1 euro i sommer. For de som planlegger USA-ferie, tror den samme storbanken på gradvis lavere dollarkurser utover sensommeren og høsten.

Les også: I disse nabolandene får du mye ferie for pengene