Bulgaria – farefylt ferieidyll?

Er Bulgaria kun mafia, prostitusjon og sosial nød – eller kan du feriere lykkelig uforstyrret fra disse uromomentene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Golden Sands
Golden Sands Vis mer
Sunny Beach
Sunny Beach Vis mer

- Er det noen som vil fraråde meg å reise til
Bulgaria, Albena? Har hørt mye positivt, men også negativt, om mafia, masse fattige barn som tigger og prostitusjon.

Dette skriver Irmelin, som har tenkt seg på ferie til Bulgaria. Hva sier leserne om dette landet? Er det mulig å unngå sammenstøt med mafia og prostituerte, og ha en avslappende ferie i republikken på Balkan? Leserne diskuterer i Reiseguiden.

Mafia og prostitusjon

- Det er stort sett mafiaen som styrer alt i Albena. Prostituerte og selgere av de fleste tjenester, møter du også på. Men Albena er et likevel et hyggelig og avslappende sted, sier Per Eirik om turistbyen Albena.

Gunnar har vært på ferie i Golden Sands, og har også merket seg mafiaen og prostitusjonen i Bulgaria.

- Golden Sands er fint på overflaten, med flotte bassenganlegg og grønne parker, men bak den fine fasaden styres stedet av mafiaen. Om sommeren er stedet er tilholdsted for horer fra hele Øst-Europa, som enslig mann fikk jeg ikke fred verken på stranden, restauranter eller på gaten, forteller Gunnar.

Flott for barnefamilier

Men på tross av prostitusjon og mafia, mener Gunnar at Golden Sands kan være et godt feriemål:

- For familier som vil ha en billig ferie, med bra tilbud til de minste, kan stedet være et bra alternativ, synes Gunnar.

Sunny Beach er et annet feriested ved Svartehavskysten, som anbefales av flere av våre lesere. Herleif kaller Sunny Beach for Svartehavets Paradis.

- Sunny Beach er et stille og rolig ferieparadis for familier med barn. Stedet er lett tilgjengelig for barnefamilier, og anbefales på det sterkeste både for yngre og eldre, sier Herleif.

Sunny Beach – også for voksne

Sunny Beach – et paradis for barnefamilier ifølge Herleif. Wibeke og Ann Karin mener feriestedet har tilbud også for yngre mennesker uten barn.

- Har vært der to ganger, og hadde like flotte opplevelser begge gangene. Flott vær, fantastisk flott strand, koselige mennesker og generelt et hyggelig sted og være. Det er ikke mange utesteder i Sunny Beach, men de som er der er veldig bra, sier Wibeke.

Også Ann Karin har gode erfaringer med utelivet i Sunny Beach.

- Nattelivet er ganske variert, og her er en mengder med små og store spiseplasser. Hvis en ønsker å danse etter at man har spist, har de fleste spisestedene levende musikk, sier Ann Karin.

Katedralen i Varna
Katedralen i Varna Vis mer

Ikke bare sol og bad

For den som ønsker seg et avbrekk i strandlivet, finnes det en del steder i nærheten som er verdt å besøke.

- Det er mange små steder å besøke hvis en drar ut fra Sunny Beach¸ jeg kan anbefale følgende: Nessebar, Sozopol, Varna, Pomorie og Burgas, sier Ann Karin.

Men dersom du følger Ann Karins oppfordring, og besøker Varna, bør du ta med deg Per Eiriks råd:

- Fattigdom setter litt demper på begeistringen over det som ellers kunne vært en totalt sett spennende by. Du kan bli lurt: Fillete barn tigger penger, mens eldre søsken eller foreldre står gjemt bak et hjørne. Gi dem heller mat eller drikke, er oppfordringen fra Per Eirik.

Andre diskusjoner

Tidligere har vi trukket frem erfaringer fra disse reisemålene i Europa:

Land og steder:

 • Italia
 • Frankrike
 • Storbritannia
 • Portugal

 • Gran Canaria

 • Kreta

 • Tyrkia
 • Byer:

 • Amsterdam

 • Barcelona

 • London
 • Billig ferie i siste liten?

  Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

  Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.