London er ingen billig by, men å slå seg til i en fluktstol i en park koster i alle fall ikke et pund. Foto: Karoline
London er ingen billig by, men å slå seg til i en fluktstol i en park koster i alle fall ikke et pund. Foto: KarolineVis mer

Budsjetturistenes favoritter

Stikk i strid med hva man skulle tro, så velger budsjettbevisste reisende seg dyre byer som London og New York.

Budsjettreisende vil til London, Amsterdam, New York, Paris og Barcelona. Dette er topp fem i hotellsøk fra bookingtjenesten HostelBookers.com, som spesialiserer seg på budsjettovernatting.

Midt-Østen lite populært

Tjenestens brukere er ivrigst på søk etter billig overnatting i London for neste år, viser en statistikk HostelBookers nylig har offentliggjort. Statistikken er basert på 2.500.000 hotellsøk de siste to månedene. I 74 prosent av søkene leter brukerne etter hoteller på kjente destinasjoner i Europa (55 prosent), Nord-Amerika (10 prosent) og Australia og New Zealand (9 prosent). Sør-Øst Asia får også ni prosent av hotellsøkene hos nettjenesten. Av topp hundre destinasjoner, var kun Marrakech og Kairo med fra Nord-Afrika og Cape Town som eneste sydafrikanske reisemål. I Sør-Amerika kommer både Buenos Aires og Rio inn blant de 50 mest populære byene, mens Santiago de Chile ligger på andre halvdel av lista. Ingen reisemål i Midt-Østen er med blant topp-100.

Dyre reisemål mest populære?

Rart at dyre destinasjoner er populære blant budsjettbevisste reisende? Kanskje er det riktigere å snu på problemstillingen. Reiser du til et typisk budsjettreisemål, trenger du neppe velge de aller billigste bostedene, men reiser du til dyre byer som London og New York, er det plutselig mye å spare på å gå for budsjettvennlige boalternativer.

Reisetips

Få med deg DinSides reisetips til London, Amsterdam, New York, Paris og Barcelona.