Budsjettgourmét: Stockholm


Stockholm er et strålende alternativ for deg som vil ha en storbyferie uten å måtte reise så langt. Ekstra hyggelig er det selvsagt at den norske krona er sterkere enn den svenske for tiden (vi betaler bare 85 norske kroner for 100 svenske). Det er ikke så veldig billig å gå ut og spise på gode restauranter i Stockholm, men vi får i hvert fall litt mer for pengene enn hjemme i Norge. Michelinguiden anbefaler 30 restauranter i Sveriges hovedstad. Her er to av dem:

Restaurangen

Foto: Restaurangen Foto: Restaurangen
Foto: Restaurangen Foto: Restaurangen Vis merRestaurangens konsept er at du smaker på flere forskjellige retter. Det betyr at du enten bestiller "tre smaker", "fem smaker" eller "syv smaker". I mengde tilsvarer det hhv. en hovedrett, hovedrett og dessert, og forrett, hovedrett og dessert. På menyen står smaker som safranrisotto med kalv, laks med pepperrot, eple og kavring, og rådyr med einerbær og tyttebær.

Restaurangen har et moderne interiør, og har en bar der du kan henge etter middagen. Michelinguiden karakteriserer stedet som en "ganske komfortabel restaurant" som gir vellaget mat til moderate priser.

Prisnivå: 275 svenske kroner (235 kroner) for "to smaker", som tilsvarer en hovedrett
Adresse: Oxtorgsgatan 14, ved Hötorget
Kontakt: +48 8 22 09 52/reservation@restaurangentm.com
På nett: Restaurangen

Foto: Café Opera Foto: Café Opera
Foto: Café Opera Foto: Café Opera Vis mer


Café Opera

Café Opera har blitt en klassiker i Stockholm, og er populær som både restaurant og nattklubb (etter midnatt). Kjøkkenet serverer retter som hvit asparges med balsamico-eddik og parmesanost, hjemmelagde kjøttboller med potetmos, agurksalat og tyttebær, og sjokoladeterte med bringebær.

Interiøret er overdådig, med søyler, lysekroner og engler i taket. Dette er stedet å se og bli sett, så ikke forvent en rolig og intim matopplevelse. Michelinguiden karakteriserer Café Opera som en "komfortabel restaurant".

Prisnivå: 145-250 svenske kroner (120-210 kroner) for hovedretten
Adresse: Operahuset, Karl XIIs torg
Kontakt: +46 8 676 58 07 eller +46 8 676 58 00/info@cafeopera.se
På nett: Café Opera

>> Se oversikten over Michelins stockholmsrestauranter

>> Budsjettgourmét: København
>> Budsjettgourmét: Paris
>> Budsjettgourmét: London
>> Budsjettgourmét: Praha

Se også listen over:

>> Verdens 50 beste restauranter 2006