Budsjettgourmét: Praha


Praha har etablert seg som en populær storbyferiedestinasjon etter at lavprisselskapene begynte å fly hit for noen år siden. Prisnivået har nok steget i takt med turiststrømmen, men fortsatt er det billig å bo, handle og spise i den tsjekkiske hovedstaden. Praha er klart billigst av de fem storbyene vi har tatt med i denne oversikten. Her er to restauranter som Michelinguiden anbefaler:

Foto: U Patrona Foto: U Patrona Vis mer


U Patrona

U Patrona ligger like ved Karlsbroen og er en intim restaurant som serverer både franskinspirert og klassisk tjekkisk mat. Her får du retter som hvit geitost bakt i ovn med tranebærchutney og valnøtter, lammekoteletter med helstekt hvitløk, peppermynteris og konjakksaus og syrlig kirsebærterte med peppermyntekrem.

Michelinguiden karakteriserer stedet som en "komfortabel restaurant".

Prisnivå: Rundt 600 tsjekkiske koruna (165 kroner) for hovedretten
Adresse: Dra¸ického náměstí 4
Kontakt: +420 257 530 725/[email protected]
På nett: U Patrona

Foto: Le Terroir Foto: Le Terroir Vis mer


Le Terroir

Le Terroir ligger i en vinkjeller fra 1000-tallet, og har selvsagt en flott vinliste på mer enn 600 viner. Kjøkkenet er franskinspirert, med retter som oksehalesuppe, rullet lammesadel med røstipoteter og tørkede plommer, og karamellisert ananas med mascarponeost.

Rustikt interiør. Restauranten har også uteservering i en bakgård om sommeren. Michelinguiden karakteriserer Le Terroir som en "komfortabel restaurant" som gir vellaget mat til moderate priser.

Prisnivå: Rundt 500 tsjekkiske koruna (140 kroner) for hovedretten
Adresse: Vejvodova 1
Kontakt: +420 222 220 260/[email protected]
På nett: Le Terroir

>> Se oversikten over Michelinguidens praharestauranter

>> Budsjettgourmét: København
>> Budsjettgourmét: Stockholm
>> Budsjettgourmét: Paris
>> Budsjettgourmét: London

Se også listen over:

>> Verdens 50 beste restauranter 2006