Budsjettgourmét: London

Det er mange som holder en knapp på London som beste storbyreisemål. Ikke så rart, for der borte venter en by full av butikker, teatre, puber og restauranter. Nå er ikke det britiske kjøkkenet kjent for å være smaksløkenes himmelrike, men i London får du mat fra alle verdenshjørner, og mange av restaurantene er svært bra. Vi har plukket ut to relativt rimelige restauranter som Michelinguiden anbefaler:

Restaurant Rules

Foto: Rules Foto: Rules Vis mer

Rules åpnet i 1798 og er dermed Londons eldste restaurant. Her serveres tradisjonell engelsk mat. Ingen grunn til å rynke på nesen av det. Det betyr nemlig retter som hummer med rømme, brandy og gressløk, biff med villsopp og rødvinssaus og sjokoladefondue med pistasjis. Det er imidlertid viltet Rules er mest kjent for - det kommer fra restaurantens egen herregård i North Pennines i Nord-England.


Interiøret er viktoriansk, og veggene er dekorert med gamle tegninger. Michelinguiden karakteriserer Rules som "komfortabel og hyggelig". Det er nødvendig å bestille bord i god tid.

Prisnivå: 17-20 pund (200-230 kroner) for hovedretten
Adresse: 35 Maiden Lane, Covent Garden
Kontakt: +44 (0) 20 7836 5314/[email protected]
På nett: Rules

Al Duca

Foto: Al Duca Foto: Al Duca Vis mer

Al Duca er en klassisk italiensk trattoria. Her serveres klassiske italiensk mat, men også italienske retter med en vri. Eksempler er salat med selleri og basilikumreker, skjellpasta med lilla brokkoli og søt pølse, eller solbær og mandelterte med vaniljeis.

Restauranten er moderne, og alltid godt besøkt, så dette er ikke en rolig og romantisk restaurant. Michelinguiden karakteriserer Al Duca som en "ganske komfortabel og hyggelig restaurant", som serverer vellaget mat til moderate priser.

Prisnivå: 20 pund (230 kroner) for to retter
Adresse: 4/5 Duke of York Street, Piccadilly Circus
Kontakt: +44 (0) 20 7839 3090/[email protected]
På nett: Al Duca

>> Se oversikten over Michelinguidens londonrestauranter

>> Budsjettgourmét: København
>> Budsjettgourmét: Stockholm
>> Budsjettgourmét: Paris
>> Budsjettgourmét: Praha

Se også listen over:

>> Verdens 50 beste restauranter 2006