Bryllupsfri sone

Lei av hele kronprinsbryllupet? Her er våre tips for alternative aktiviteter rundt hovedstaden lørdag.

Ny-sirkus er kjemisk fritt for elefanter, klovner - og kongelige bryllup.<br />
<I>Foto: Philipe Cibille</I> Foto: Philippe Cibille
Ny-sirkus er kjemisk fritt for elefanter, klovner - og kongelige bryllup.
Foto: Philipe Cibille Foto: Philippe Cibille Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag braker det løs med royale festligheter i hovedstaden etter uker med spent forventning og metervis av kongestoff i alle aviser og blader. Så mye kanskje, at du er grundig lei hele bryllupet før det har begynt. Skal du være i eller i nærheten av hovedstaden neste helg, men vil unngå de verste løyene, har vi tipsene for deg:

Sirkus i Sandvika

Kun et par mils vei fra Karl Johan er det et helt annet sirkus som utspiller seg, enn hovedstadens mediesirkus. Ny-sirkus festivalen har sin finalehelg og nest siste dag lørdag 25. august på Kadettangen i Sandvika. Det er Norges første profesjonelle nysirkusgruppe, Ringen, som opptrer med sin forestilling basert på Edda-kvadet om arveprinsen Volund. Nysirkus kan best beskrives som en krysning mellom vanlige sceneopptredener og sirkus fritt for løver og elefanter.

 • Mer om dette finner du her.
 • Seiling og andre fornøyelser i sør-øst

  Har du interesse for sjø og seiling, er Son stedet. 25. og 26. august er det NM i andungeseiling utenfor denne sjarmerende minibyen syd for Drøbak. Vil du være med, er startkontingenten kun 300 kroner. Arrangør er Soon Seilforening.

  Underveis kan du jo hoppe innom Tusenfryd, hvor Badefryd og fornøyelsesparken er åpen. Her kan du fryde deg helt til klokken 22 om kvelden uten storskjerm og kongelige bryllup.

 • Her finner du Soon Seilforening.

 • Mer om Tusenfryd på deres egne hjemmesider.
 • 2 x 18

  Plukk frem køllene og de hvite ballene, og legg veien til hullene på Ekeberg. Nærmere bestemt Ekeberg Minigolf og deres to attenhulls minigolfbaner. De garanterer bryllupsfri og business as usual. Her kan du putte på den blå banen mellom fosser og fontener, eller på den røde som går rundt anleggets eget fossetroll. Og plages du av skrikende tarmtotter kan du innta fast og flytende føde på Søylehuset kafé i en bygning fra 1800-tallet som tidligere lå på Kampen. Med forbehold om værforholdene holder anlegget åpent fra 10 til 22.

 • Her er sidene til Ekeberg Minigolf.
 • Ta beina fatt

  En av Akerselvas vakre broer - ved Grünerløkka.
  En av Akerselvas vakre broer - ved Grünerløkka. Vis mer

  Tid for bær og kanskje litt sopp? Oslomarka regner vi som bryllupsfri sone, og hyttene der er åpne. Kikut er en av flere som holder døgnåpent fra onsdag til søndag. Her kan du leie kano, kajakk og fiskestenger. Det er også salgsutstilling av serigrafi av Ingri Egeberg. Myggmiddel og eventuell solkrem besørger du selv. Og så får du kanskje marka i fred med bryllupet som menneskemagnet i sentrum? Det finnes også flere hytter du kan leie i marka om du er medlem av Den norske turistforening, DNT.

 • Mer om markahyttene finner du her.
 • Vil du ikke så langt avsted, kan du snøre joggeskoene, og vandre Akerselva på langs. Fra Maridalsvannet, 149 meter over havet, er det åtte kilometer og 16 broer underveis til sentrum. Her kan du se rester av industrien som en gang blomstret ved elven, nye byggeprosjekter, spennende gallerier, hemmelige gressletter, vakre broer og glade ender. Fin tur for hele familien.

  Hopp i havet

  Mens bygatene svømmer over av royalister og andre skuelystne, kan du ta turen ut i fjorden. Øyene i Oslofjorden er lett tilgjengelig med båt og buss, og byr på herlig rekreasjon. Riktignok må du passere hektiske Rådhusplassen for å komme til flere av båtene, men vel ute i fjorden, blir det sannsynligvis godt med plass. Det er også mulig å kaste seg med Oslo Sightseeings fjordcruise. Minicruise koster 90 kroner og tar 50 minutter. Fjord Sightseeing tar to timer og koster 160. Båtene til Bygdøy er også en mulighet. De går til Dronningen og Bygdøynes hvor du har Frognerkilen mellom deg og kaoset på Rådhusplassen. Så kan du ta en museumsrunde i stedet for å beundre bryllupet.

 • Våre tips om båtloffing i Oslofjorden finner du her.
 • Unngå kaosland

  Rådhusplassen og store deler av sentrum blir garantert ikke bryllupsfri sone.
  Rådhusplassen og store deler av sentrum blir garantert ikke bryllupsfri sone. Vis mer

  Frister ikke noe av dette, og du likevel vil være i hovedstaden? Da bør du i alle fall unngå området rundt Domkirken, Karl Johan, Rådhusplassen og Slottet. Her risikerer du å havne midt oppe i bryllupsrelaterte aktiviteter som fyrverkeri, folketog, visning på storskjerm og bryllupsmiddagsservering hele dagen.

  Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Du kan også bestille restplassmeldinger på SMS. Mer om det her. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!