Bryllup i Las Vegas

Las Vegas er byen for gambling og giftemål. Gjør som kjendisene og over 100.000 par hvert år gjør - gi hverandre "JA" i Las Vegas!

Elvis lever - og stiller opp i bryllupet ditt! Foto: Las Vegas Wedding Bureau Foto: Las Vegas Wedding Bureau
Elvis lever - og stiller opp i bryllupet ditt! Foto: Las Vegas Wedding Bureau Foto: Las Vegas Wedding Bureau Vis mer

Bryllup i Las Vegas

 1. Praktiske opplysninger


Det er billig, raskt, og du kan velge mellom forskjellige temaer.

Vibeke D. Eriksen og mannen Thomas Hoel Eriksen fornyet sitt ekteskapsløfte i Las Vegas høsten 2005.

- Vi fornyet ekteskapsløftet, men det er samme greia som å gifte seg første gang. Det eneste er at du ikke får nye ekteskapspapirer, sier Eriksen.

- Hvorfor giftet dere dere i Las Vegas?

- Vi var der på ferie, og gjorde det på impuls. Vi snakket med hotellet vi bodde på, som anbefalte et kapell, og alt var ordnet på noen timer.

- Hadde dere noe tema?

- Ja, vi hadde elvisbryllup, for mannen min er en stor fan av Elvis. Det var Elvis som viet oss, og så sang han noen sanger etterpå.

- Det var kjempegøy, og helt surrealistisk. Hele opplegget var veldig profft, men det er skikkelig samlebånd. Jeg var ikke den eneste som fløy rundt i Las Vegas med bryllupskjole, sier Eriksen.

- Hadde du giftet deg i Las Vegas hvis det var første gang du skulle gifte deg?

- Nei, jeg hadde nok ikke det. Men det var veldig moro!

Temabryllup

Las Vegas er bryllupsbyen fremfor noen. I 2004 giftet 128.250 par seg i Las Vegas (statistikken gjelder Clark County, der Las Vegas ligger), mer enn noe annet sted. Grunnen til at det er så populært å gifte seg i Las Vegas, er at det er billig, raskt, og at dere kan velge mellom et utall temaer.

Hva med et gangsterbryllup, der dere gifter dere i en 1940-talls italiensk restaurant hvor Gudfaren vier dere, og servitøren synger italienske svisker? Eller et gotisk bryllup der dere gifter dere på en tåkete "kirkegård", og Dracula stiger opp av graven for å vie dere? Eller kanskje et egyptisk bryllup der Tutankahmon vier dere, en slavinne danser, og to slaver bærer bruden rundt?

>> Slik gjør du det: Praktiske opplysninger

Gotisk bryllup - for deg som tør. 
Foto: Viva Las Vegas Wedding Chapel
Gotisk bryllup - for deg som tør.
Foto: Viva Las Vegas Wedding Chapel Vis mer


Love me tender

Klassikeren er selvsagt elvisbryllupet, som kommer i flere varianter. Her opptrer Elvis under bryllupet, og mange slenger med Marilyn Monroe, Frank Sinatra eller en annen legende.

Dersom du heller vil ha et "normalt" bryllup, kan også velge en klassisk bryllupspakke, med roser, hvit kjole og salmesang.

Prisene på bryllupspakkene varierer fra et par hundre dollar til 3.000 dollar (fra rundt 1.300 kroner til 20.000 kroner), men det er egentlig bare fantasien som setter stopper. De dyreste pakkene inkluderer helikoptertur over Las Vegas, og kanskje også en svingom over Grand Canyon!

Kjendisbryllup i Las Vegas

Mang en kjendis har smidd seg i hymens lenker i casinobyen, her er bare noen av dem:

Legenden selv, Elvis, giftet seg med sin Priscilla i Las Vegas i 1967. Året før giftet Frank Sinatra seg med Mia Farrow, men de skilte lag etter to år. Judy Garland giftet seg med Mark Herron i 1965, men hun døde dessverre fire år senere. Kirk Douglas giftet seg med Ann Buydens i 1954. I 1949 giftet Zsa Zsa Gabor seg med George Sanders.

Av kjendiser vi ser på kino og i bladene i dag, kan vi nevne Bruce Willis og Demi Moore, som giftet seg i byen i 1987, men skilte seg for noen år siden. Richard Gereog Cindy Crawford giftet seg her i 1991, men skilte lag fire år senere. I 1990 giftet Axl Rose seg med Erin Everly, men de skilte seg innen året var omme. Jon Bon Jovi giftet seg med Dorothea Hurley i 1989. Det ser ut til at de to visste hva de gjorde - de er fortsatt gift.

Kilde: Insidervlv.com

Fordeler og ulemper med et Las Vegas-bryllup

 • Billig Å gifte seg her er en billigere løsning enn å samle hele slekta til kirkebryllup hjemme i Norge - dersom ikke alle sammen kommer til Las Vegas for å være med, da.

 • Kjapt - Det er ingen ventetid, du kan booke et kapell samme dag. Husk at det kan være ventetid dersom du skal gifte deg 14. februar eller i en høytidshelg.

 • Profesjonelt opplegg - De fleste kapell har egne bryllupskoordinatorer som tar seg av blomster, musikk, fotografering etc. Du kan også fikse dette over nettet eller per telefon.

 • Uhøytidelig - Det blir ikke så stive bryllup i Las Vegas, særlig ikke hvis det er Elvis som vier dere.

 • Ingen bryllupsreise - Siden dere allerede er i Las Vegas, tilbringer dere hvetebrødsdagene i denne ville byen.

  MEN...

 • Samlebånd - Har dere drømt om et romantisk og unikt bryllup, er ikke Las Vegas stedet. Her vies det på samlebånd, og bryllupspakkene er like for alle. Når dere går ut av kapellet, er neste par på vei inn.

 • Småharry - Ikke ha så store forventninger til stil i Las Vegas. Byen er litt harry, så et bryllup her passer nok best for dem som gifter seg med et glimt i øyet.

  Husk bare - å gifte seg i Las Vegas er like "alvorlig" som å gifte seg hjemme i Norge. Impulsbryllup er jo greit, men det er fortsatt "til døden skiller dere ad".